Στο «φως» της δημοσιότητας έφερε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, σημειώσεις του ψευτογιατρού, που χρησιμοποιούσε για να πείσει τα θύματά του για τα λεγόμενά του. Στο σχετικό σημείωμα, ο ψευτογιατρός είχε κάνει το σχεδιάγραμμα ενός εγκεφάλου, προσπαθώντας να εξηγήσει σε έναν “ασθενή” του, πού βρίσκεται ο όγκος στον εγκέφαλό του.
Επιπλέον, αναγράφονται κάποια milligram, τα οποία είναι προφανώς δοσολογία για κάποιο σκεύασμα από τα βότανα που έφτιαχνε ο ίδιος ο 47χρονος.

Το διαιτολόγιο που έδινε στους ασθενείς του

Στο “Live News” προβλήθηκαν επίσης αποκλειστικές πληροφορίες για το διαιτολόγιο που έγινε στα θύματα του. Με τον τίτλο “Ενίσχυση – Αποτοξίνωση – Ρύθμιση μεταβολισμού και εντέρου” και την υπογραφή “Dr. Nicholas Kontos” ο 47χρονος προσπαθεί να συνδέσει το συκώτι με την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς.

“Στη λειτουργία του ήπατος επιδρά πολύ και κατά περίεργο τρόπο η ψυχική διάθεσις. Η παραγωγή της χολής αυξάνει πολύ κατά τη θλίψιν, μετρίως κατά την ευχαρίστησιν και σταματά κατά την οργήν. Σωστή δε και η λαϊκή ρήση “μου έπρηξες το συκώτι”’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψευτογιατρός.

Όπως ισχυρίζεται στο γραπτό του, ‘μυστικές” τροφές, όπως το σπανάκι και τα σπαράγγια, θεραπεύουν τον καρκίνο. “Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα”, σημειώνει ο 47χρονος.

Σε άλλο σημείο προτρέπει τους πελάτες να φτιάξουν έναν ιδιαίτερο χυμό, ο οποίος είναι, όπως λέει, θαυματουργός. Η διατροφή αυτή δίνει μεγάλη βάση στη χρήση blender, ενώ στις σημειώσεις του ο 47χρονος κάνει και σχόλια για μία ασθενή, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον ασθενή στον οποίο την έδωσε για να την εφαρμόσει. Υπάρχει δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πρωινό, όπου προτείνει ξανά και ξανά άφθονα καρότα.

Τέλος, για να δικαιολογήσει τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας ασθενής, δεν ξεχνά να αναφέρει: “Εφόσον μικρόβια εμφανίζονται και τοξίνες αποβάλλονται, είναι δυνατόν να εμφανιστούν σύντομα συμπτώματα σαν της γρίπης. Θα εμφανιστεί δηλαδή μια “θεραπευτική κρίση” από την υπερδιέγερση του οργανισμού”.

Πηγή: Newsit

Πηγή:tlife.gr