Χριστούγεννα στο Άγιο Όρος για τον Βούτσιτς- Χρυσόστομος: Προστατέψτε την υγεία

Βελιγράδι, 07/01/2021 (του ανταποκριτή της ΕΡΤ Νίκου Πέλπα)

Τα Χριστούγεννα εορτάζονται σήμερα στην Σερβία σύμφωνα με το παλιό ιουλιανό ημερολόγιο. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα αναγκάζει τους πιστούς να εορτάσουν, την γέννηση του Χριστού κάπως διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και δεν υπάρχουν απαγορεύσεις για το αριθμό των πιστών εντός των ναών έγινε έκκληση από τις αρχές αλλά και την ιεραρχία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Ο τοποτηρητής του πατριαρχικού θρόνου Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας Χρυσόστομος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του τόνισε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία αποτελεί ύψιστη αξία για κάθε Χριστιανό.

«Προστατέψτε την υγεία και την ζωή σας όπως και την υγεία των συνανθρώπων σας όπως συμβουλεύουν οι υγειονομικές αρχές. Αυτό δεν αποτελεί μικροψυχία ή έλλειψη πίστης αντιθέτως δείχνει ότι σέβεστε την αγιότητα της ζωής» αναφέρει στο μήνυμα του ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος.

Ο πρόεδρος της Σερβίας γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο Άγιο Όρος στην σερβική μονή Χιλανδαρίου. Ο Αλεξάντρ Βούτσιτς, αναφέρθηκε στο ανακοινωθέν της προεδρίας της Δημοκρατίας, έφτασε χθες στο Άγιο Όρος αφού προηγουμένως ενημέρωσε, όπως προβλέπεται για τις επισκέψεις αρχηγών κρατών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

www.ert.grΠηγή: ert.gr