Χατζηδάκης: Ο στόχος είναι την επομένη των εκλογών να κάνουμε τη διαφορά (audio)

Εμείς ακολουθούμε το τρίπτυχο στην οικονομία, λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες και άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, προκειμένου η οικονομία να επανεκκινήσει,  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Εμείς λέμε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Μιλάμε για ένα σύστημα που θα καταλήγει ο ΕΝΦΙΑ στους δήμους και θα υπάρχει ένα σύστημα εξισσορρόπησης, δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από την Φιλοθέη δεν θα πάει όλος στην Φιλοθέη, θα πάει και στο Αιγάλεω, προκειμένου να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή, αυτή είναι μια ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση, επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το Σκοπιανό ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δέσμευση του κ.Μητσοτάκη είναι ότι αν έχει ψηφιστεί η συμφωνία για το Σκοπιανό και εμείς είμαστε κυβέρνηση θα παλέψουμε για να την επαναδιαπραγματευτούμε, χωρίς να υποτιμώ τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η διαφορά της ΝΔ είναι σταθερά μεγάλη, αλλά πρέπει να προσπαθούμε να προχωρήσουμε με ποιότητα την ανανέωση της ΝΔ, διότι ο στόχος είναι την επομένη των εκλογών να κάνουμε τη διαφορά.»

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.grΠηγή ert.gr