Ένας 77χρονος Βρετανός είναι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του πριν από μία ή δύο μέρες σε δύσβατο σημείο στη θέση Μασχάλη κοντά στην Αγ. Ρουμέλη στα Σφακιά Χανίων.

Τον άτυχο άνθρωπο βρήκε στο μονοπάτι που συνδέει την Αγ. Ρουμέλη με τη Σούγια, ένα ζευγάρι τουρίστες, οι οποίοι και ενημέρωσαν τις αρχές.

Ο Βρετανός, που πιθανότατα έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία, ταξίδευε μόνος του, ενώ είχε νοικιάσει δωμάτιο στην Παλαιόχωρα.

Την επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής του Α.Τ. Χώρας Σφακίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πολλοστή φορά αναδεικνύεται το πρόβλημα άμεσης πραγματοποίησης επιχειρήσεων, αφού το Λιμενικό δεν διαθέτει σκάφος στην περιοχή.
Η μοναδικού κάλλους διαδρομή των Λευκών Ορέων με φόντο το Λιβυκό, προσελκύει χιλιάδες περιπατητές κάθε χρόνο. Έτσι, συχνά προκύπτει η ανάγκη επιχειρήσεων διάσωσης σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η μόνιμη παρουσία σκάφους, θα επέτρεπε στις αρχές να παρεμβαίνουν σε πολύ σύντομο χρόνο.

Χαρακτηριστική είναι και η σημερινή περίπτωση, που ενώ ο άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός νωρίς το πρωί, πυροσβέστες και αστυνομικοί, περίμεναν το καράβι της γραμμής προκειμένου να φτάσουν από τη Χώρα Σφακίων στην Αγ. Ρούμελη και στη συνέχεια να συνεχίσουν την αποστολή τους πεζοί.

Η σορός του ανθρώπου παρέμεινε στο πυροσβεστικό αυτοκίνητο για αρκετές ώρες, μέχρι δηλαδή το απόγευμα που ήρθε το καράβι της γραμμής στην Αγ. Ρουμέλη.

Φως στα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση

www.ertnews.grΠηγή ert.gr