Χανιά: Σε εξέλιξη επιχείρηση αποβίβασης μεταναστών στο Στόμιο και Παλαιόχωρα

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς αγνώστου αριθμού μεταναστών -εικάζεται ότι είναι 70 περίπου άτομα- από μηχανοκίνητο σκάφος τύπου ιστιοφόρου , στις ακτές του Στομίου στην Κίσσαμο.

Το σκάφος εντοπίστηκε στο Στόμιο, κοντά στο Ελαφονήσι, με την επιχείρηση του Λιμενικού να είναι δύσκολη, δεδομένων των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το πλήρωμα του σκάφους αποβίβασε 11 άτομα -οκτώ ενήλικες και τρία παιδιά- στα ρηχά και οι αρχές που έχουν σαφείς οδηγίες απ’ το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τους περιμένουν στην ακτογραμμή.

Τα 11 άτομα φιλοξενούνται προς το παρόν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Στόμιο, με τον Δήμο να έχει φροντίσει να τους προμηθεύσει με νερό και τρόφιμα, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Κανδάνου Σελίνου ενημερώθηκε ότι οι υπόλοιποι μετανάστες θα αποβιβαστούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος, το οποίο έπλεε στα ανοικτά και κατά μήκος της ακτογραμμής Ελαφον΄ήσι – Στόμιο- επέβαιναν Σύροι, Ιρακινοί και Ιρανοί, ανάμεσά τους οικογένειες.

Ήδη, έχει ζητηθεί από τον Δήμο Κισσάμου να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι.

Παράλληλα, στην παραλία της Κουνδούρας έχουν σπεύσει ο Δήμαρχος Κανδάνου Σελίνου Αντώνης Περράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

www.ert.grΠηγή ert.gr