Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι εντυπωσιασμένη με την ταχύτητα με την οποία η Ουκρανία προχωρά την προσπάθειά της να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διαδικασία ένταξης είναι σε καλό δρόμο. Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις την ταχύτητα, την αποφασιστικότητα, την ακρίβεια με την οποία προχωράς“, είπε η φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Φον ντερ Λάιεν, η οποία έφτασε στο Κίεβο την Τετάρτη για να συναντηθεί με τον Ζελένσκι, πρόσθεσε ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα έχει «περισσότερες δουλειές, περισσότερα έσοδα».

Την ίδια ώρα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μπορούσε να παράσχει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία σχεδόν αμέσως, εάν το εκτελεστικό του συμβούλιο εγκρίνει ένα νέο «παράθυρο διατροφικού σοκ» που συζητήθηκε ανεπίσημα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ συναντήθηκαν με τους Ουκρανούς ομολόγους τους στο Σεράγεβο αυτή την εβδομάδα και θα ξεκινήσουν μια αποστολή για τεχνικές συζητήσεις, πιθανότατα στη Βιέννη, σχετικά με ένα πιθανό πλήρες πρόγραμμα στο “εγγύς μέλλον”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr