Στα 136.793 δολάρια φτάνει το πρόστιμο που επέβαλαν οι Αρχές του Νέου Μεξικού στην εταιρεία παραγωγής της ταινίας “Rust” για τον πυροβολισμό του Άλεκ Μπάλντουιν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Ειδικότερα, οι Αρχές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι οι παραγωγοί δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και έδειξαν δεν προέβλεψαν τους κινδύνους που σχετίζονται με την χρήση όπλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του συμβουλίου του Τμήματος Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικού, Τζέιμς Κένυ, δήλωσε:

«Υπήρχαν αρκετές διαχειριστικές αποτυχίες και περισσότερα από επαρκή στοιχεία που υποδηλώνουν ότι εάν ακολουθούνταν οι τυπικές πρακτικές της βιομηχανίας, ο θανατηφόρος πυροβολισμός της Χάλινα Χάτσινς και ο σοβαρός τραυματισμός του Τζόελ Σόουσα δεν θα είχαν συμβεί».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2021 όταν ο ηθοποιός πυροβόλησε με όπλο που αποτελούσε “prop” – «σκηνικό αντικείμενο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γουέστερν “Rust”, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της η 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, αλλά και να τραυματιστεί ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα.

Πηγή: BBC

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr