Τον φόρο πολλοί εμίσησαν, τη φορολοταρία ουδείς. Τώρα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών. Με άλλη ρύθμιση, η εξόφληση ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών θα γίνεται με πιο ευνοϊκούς όρους.

Την αναμόρφωση της φορολοταρίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική για τους φορολογούμενους, προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Έχουμε σχέδιο για να κάνουμε πιο ελκυστική την φορολοταρία γιατί δεν την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος».

Σήμερα η φορολοταρία δίνει κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι να μειωθεί μεν ο αριθμός των τυχερών, αλλά να αυξηθεί το ποσό που κληρώνεται στα επίπεδα των 50.000 έως και 100.000 ευρώ.

Ευνοϊκότερους όρους εξόφλησης ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών περιλαμβάνει η νέα πάγια ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Προβλέπονται 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%. Η ελάχιστη δόση είναι 30 ευρώ για χρέη έως 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για χρέη πάνω από 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, αναβιώνουν και όλες οι παλιές ρυθμίσεις (π.χ. 100-120 δόσεις) που χάθηκαν μέσα στην  πανδημία, με την  προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης θα πληρώσει εμπρόθεσμα την δόση του Αυγούστου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr