Μπορεί ως Μυρσίνη να είναι σκληρή και μερικές φορές σατανική στις Άγριες Μέλισσες, αλλά η Κατερίνα Διδασκάλου είναι ένας υπέροχος και καλλιεργημένος άνθρωπος με ευαισθησίες, τρυφερή μαμά και γιαγιά και είχε το θάρρος και την αγάπη να φιλοξενήσει στο σπίτι της έναν άστεγο. Σήμερα η ηθοποιός μιλά για την δημοφιλή σειρά του Ant1 αλλά και τη ζωή της στο 7 μέρες TV και τον Γιάννη Βίτσα

Οι «Άγριες μέλισσες» είναι νομίζω η πιο εστέτ καθημερινή σειρά που έχει προβληθεί από ιστορίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Θα ήθελα να μείνω στην αισθητική που έχει προσφέρει αυτή η σειρά. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον κύριο Καραγιάννη που πίστεψε τόσο πολύ το σήριαλ. Πιστεύω ότι πλέον η τηλεόραση συγκαταλέγεται στο πριν και μετά από τις μέλισσες. Πραγματικά ο παραγωγός μας πάλεψε για να μπαίνει αυτή η σειρά δωρεάν στα ελληνικά νοικοκυριά. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη νίκη της ποιότητας.

Έρχομαι στο ρόλο της Μυρσίνης όπου είναι διαφανής η πολύ έντονη αγάπη που έχει απέναντι στα παιδιά της.

Ναι. Η Μυρσίνη είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα. Έχει πάρα πολλές πλευρές. Ευγνωμονώ τους σεναριογράφους γι αυτό το χαρακτήρα. Είμαι τυχερή που παίζω μία γυναίκα, μητέρα και σύζυγο αγαπησιάρα, πονεμένη, μοιραία, τρυφερή και σκληρή ταυτόχρονα. Είναι δώρο αυτός ο χαρακτήρας για έναν ηθοποιό.

Βλέπουμε ότι ουσιαστικά συμμαχεί με την Ασημίνα

Ναι συμμάχησε με την Ασημίνα για το μικρό Σέργιο. Πρέπει να ομολογήσω ότι η πολύ καλή και φιλική μου σχέση με την Έλλη Τρίγγου που είναι μία εξαίρετη ηθοποιός και με τέτοια αντίληψη -αν και τόσο νέα- με βοήθησε πολύ στις δύσκολες συγκρουσιακές σκηνές που έχουμε.

Άρα δε θα ανθήσει αυτή η συμμαχία ;

Αυτή η συμμαχία πάει και έρχεται. Προσπαθεί να ξεχωρίσει την Ασημίνα από την αδελφή της. Κάνει μεγάλη υποχώρηση για να μπορέσει να αφήσει χώρο στο γιο της να ευτυχήσει αλλά όταν έρχεται ο κόμπος στο κτένι δεν αντέχει.

Σιχαίνεται παράλληλα την Ελένη.

Η Ελένη είναι γι’ αυτή η φόνισσα του γιου της. Ένας ηθοποιός που σέβεται το εαυτό του και κατ’ επέκταση το κοινό πρέπει να δημιουργήσει ερείσματα στο ρόλο αλλιώς οι χαρακτήρες θα μοιάζουν με καρικατούρες και οι σκηνές θα είναι ψεύτικες Η Μυρσίνη δεν σιχαίνεται την Ελένη γιατί έτσι της ήρθε. Είναι οργισμένη γιατί σκότωσε το γιο της . Θέλει την παραδειγματική τιμωρία της.

Μπορεί να αντιμετωπίσει ότι ζει στο Διαφάνι;

Της φέρεται όπως μια μητέρα αντιμετωπίζει το φονιά του παιδιού της όταν τον βλέπει συνέχεια μπροστά της

Τι προσέφεραν σε εσάς οι Άγριες Μέλισσες;

Τη δυνατότατα μιας πολύς σημαντικής ερμηνείας διότι το σενάριο είναι εξαιρετικό και ο ρόλος έχει τόσες πολλές πλευρές.

Έρχομαι σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη χρονιά που έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων Πόσο σας έχει επηρεάσει η πανδημία ;

Μου δείχνει τη δύναμη της φύσης. Παρατηρώ τι μπορεί να κάνει ένας πολύ μικρός ιός στην καθημερινότητα μας. Εμένα αυτό το γεγονός με διδάσκει να δείχνω ακόμα περισσότερο σεβασμό στον εαυτό μου και στους άλλους. Ότι και αν πιστεύει κανείς γι΄αυτή την πανδημία είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την υγεία του διπλανού του.

Έρχομαι γενικότερα στην πορεία σας. Στην ηλικία των είκοσι ετών είχατε τη τύχη να πάρετε μία υποτροφία σπουδών θεάτρου για τη Νέα Υόρκη.

Έζησα στη Νέα Υόρκη από την ηλικία των είκοσι έως τα τριάντα μου. Σίγουρα επηρέασε πολύ την αισθητική μου. Ήταν αποκάλυψη. Είναι ουσιαστικά η Μέκκα των τεχνών.

Ωριμάσατε ζώντας μόνη σας σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον από αυτό της Ελλάδος;

Προφανώς. Ωριμάσα σε μία νύχτα. Έφυγα από το προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον και σε μία τόσο τρυφερή ηλικία βρέθηκα μόνη μου σε μία τέτοια μεγαλούπολη.

Αλλάζω θέμα. Είναι πολύ σημαντικό ότι φιλοξενείτε έναν άστεγο στο σπίτι σας. Δίνετε ένα σπουδαίο μήνυμα ανθρωπιάς.

Πρέπει να απλώνουμε το χέρι στους πολύ αδύναμους συνανθρώπους μας.

Υπήρξαν περίοδοι της ζωής σας που δεν είχατε χρήματα ούτε για τα αναγκαία;

Φυσικά. Ξέρετε ότι τα «όχι» χτίζουν μια καριέρα. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές είχα την σοφία να μην ενδώσω σ’ αυτό που αισθητικά δε μου πήγαινε. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά είμαι τυχερή γιατί τίποτα δεν καταφέρνουμε μόνοι μας έτσι και αλλιώς. Προφανώς με βοήθησαν η τύχη και οι συγκυρίες να μην το κάνω.

Έχετε τρία παιδιά και τρία εγγόνια. Πώς είστε ως μητέρα και πώς αντιστοίχως ως γιαγιά ;

Ως μητέρα ήμουν απούσα αλλά με πολύ αγάπη για τα παιδιά μου. Ως γιαγιά είμαι ακόμα περισσότερο απούσα γιατί δουλεύω συνεχώς και βλέπω σπάνια τα εγγόνια μου. Όμως νομίζω ότι βρίσκουμε τον κατά δικό μας τρόπο να επικοινωνούμε.

Τι ονειρεύεστε από εδώ και πέρα ;

Να δουλεύω πάνω στο αντικείμενο που αγαπώ και με ζει ουσιαστικά ψυχικά και σωματικά όλα αυτά τα χρόνια και να έχουμε όλοι υγεία.Πηγή:tlife.gr