«Υπ΄ατμόν» το δρομολόγιο του προαστιακού  Πάτρα-Κάτω Αχαΐα

Η λειτουργία της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Προαστιακού Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα φαίνεται να είναι θέμα ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες  τη 15η Ιουλίου θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα πρώτα εμπορικά δρομολόγια.

Μετά τον σημερινό τερματικό, στον Άγιο Ανδρέα, οι νέες στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι: Άγιος Ανδρέας, Ανθείας-Νέο Λιμάνι, Άγιος Γεώργιος, Ιτιές, Παραλία Πατρών, Μιντιλόγλι-Ροϊτικα, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.

Η διάρκεια του δρομολογίου, μέχρι τον νέο τερματικό, θα είναι περίπου 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ένα δρομολόγιο ανά ώρα και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, θα καθοριστεί  και η ημερήσια συχνότητα του μέσου.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών καθώς και κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Το έργο κόστισε περίπου 5,36 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Προαστιακός Πάτρας, θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία  διακινώντας στους συρμούς του, καθημερινά, πάνω από 8.000 επιβάτες.

 

www.ert.grΠηγή ert.gr