Τρικάκια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που κάνει απεργία πείνας πέταξαν άγνωστοι έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κάνει λόγο για τραμπούκους που πρέπει να γνωρίζουν ότι η Δημοκρατία, ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται.

Συγκεκριμένα, ομάδα 50 ατόμων πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Μεταξουργείο, και απομακρύνθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, προσαγωγές ή συλλήψεις.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας ζητώντας την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

O τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μίλησε «για εμβληματική, εκδικητικού τύπου πράξη στο πρόσωπο ενός κρατουμένου».

“Έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα, ενώ εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι το πού θα εκτίσει την ποινή του ένας απεργός πείνας, δεν αποτελεί κυριαρχικό του δικαίωμα”.

www.ert.grΠηγή ert.gr