Μπορεί κάθε μανούλα να βλέπει το παιδί της ως το πιο όμορφο και προικισμένο από όλα, να ονειρεύεται μόνο το καλύτερο για το μέλλον του, όμως ούτε περνούσε από το μυαλό της Τζούλιας Αποστόλη, πως το ξανθό «αγγελούδι» που κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της στις 12 Αυγούστου του 1998, είκοσι χρόνια μετά θα έφτανε στην κορυφή του κόσμου, κάνοντας έναν ολόκληρο πλανήτη να παραληρεί και να φωνάζει συνθήματα με το όνομά του.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν τα μικρά μας δεν έχουν ανακηρυχθεί -ακόμη- σε παγκόσμιοι πρωταθλητές, κατά βάθος όλες μπορούμε να συναισθανθούμε την περηφάνεια της γυναίκας που μεγάλωσε τον 22χρονο Στέφανο Τσιτσιπά, τον τενίστα που με μία επιδέξια κίνηση του χεριού, λες και κρατάει μαγικό ραβδί αντί για ρακέτα, «μαγεύει» τα πλήθη και τους αντιπάλους του.

Από την άλλη βέβαια, κανένας δεν ξέρει καλύτερα ένα παιδί, από τη γυναίκα που το έφερε στον κόσμο, αφού εκείνη μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, είναι που βάζουν τα θεμέλια πάνω στα οποία θα διαμορφωθεί σε έναν αυριανό ενήλικα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα του δώσουν την καλύτερη συμβουλή, που θα μοιραστούν μαζί τις επιθυμίες, τις χαρές και τις δυσκολίες του, που θα τον περιμένουν κάθε βράδυ να επιστρέψει έπειτα από μία εξαντλητική προπόνηση, για να καθίσουν ο ένας πλάι στον άλλο γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, απολαμβάνοντας τα λαχταριστά μακαρόνια της μαμάς και κάνοντας μεγαλεπήβολα όνειρα για το μέλλον. Και στην περίπτωση του Στέφανου, αυτά τα όνειρα έγιναν όντως πραγματικότητα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τους λόγους που το «παραμύθι» του Στέφανου, είναι μία ιστορία που αξίζει να αφηγηθούμε στα μικρά μας. Γιατί, ποιος ξέρει; Ίσως η πορεία του γίνει μελλοντικά ένα παράδειγμα για τα δικά μας παιδιά, που θα οδηγήσει τα βήματά τους στον δρόμο προς την κορυφή!

Οι οικογενειακοί δεσμοί που τον έκαναν να ξεχωρίσει

Σύμφωνα με μία συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν ο πατέρας του, ο Στέφανος ήταν μόλις εννέα ετών, όταν τον ξύπνησε μέσα στη νύχτα έπειτα από ένα τουρνουά στη Γαλλία και του ανακοίνωσε αποφασιστικά πως θέλει να γίνει τενίστας. Έτσι, όπως θα έκανε κάθε γονιός στη θέση του, αποφάσισε μαζί με τη μητέρα του να γίνουν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του στον δύσκολο δρόμο που θα ακολουθούσε. Εκείνοι ήταν που στήριξαν στις πρώτες του προσπάθειες, που του μετέδωσαν τις αξίες και τα ιδανικά, τα οποία αργότερα τον έκαναν να ξεχωρίσει εντός και εκτός γηπέδων. Γιατί δεν είναι μόνο οι παγκόσμιες διακρίσεις, οι νίκες και ο επαγγελματισμός που τον έφεραν στην «κορυφή», αλλά το γεγονός πως ακόμη και από εκεί ψηλά, ο Στέφανος παραμένει πιστός στα διδάγματα των δικών του ανθρώπων και συνεχίζει να κοιτάει τους γύρω του με ταπεινότητα, καλοσύνη και ευγένεια.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Πηγή:gossip-tv.gr