Τραμπ: «Δεν συμφωνώ» με το σύνθημα εναντίον της Ιλχάν Ομάρ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πήρε αποστάσεις σήμερα από τους υποστηρικτές του που φώναζαν το σύνθημα «Στείλ’ την πίσω», αναφερόμενοι στην Ιλχάν Ομάρ, τη μουσουλμάνα κόρη Σομαλών προσφύγων που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τους Δημοκρατικούς το 2018.

«Αισθάνθηκα λίγο άσχημα μ’ αυτό», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα που επαναλαμβανόταν ρυθμικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσής του στη Βόρεια Καρολίνα.

«Δεν μου άρεσε. Δεν συμφωνώ μ’ αυτό», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος άκουγε τους συγκεντρωμένους οπαδούς του να φωνάζουν, χωρίς να πει ούτε μια λέξη. Διαβεβαίωσε όμως ότι προσπάθησε να διακόψει το πλήθος: «Άρχισα να μιλάω πολύ γρήγορα», εξήγησε.

«Θα έλεγα ότι δεν χάρηκα μ’ αυτό (σ.σ. το σύνθημα). Διαφωνώ. Όμως, δεν το είπα εγώ. Εκείνοι το είπαν. Και εγώ διαφωνούσα», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Σαββατοκύριακο την Ιλχάν Ομάρ και άλλες τρεις βουλευτίνες του Δημοκρατικού κόμματος, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι «μισούν» τις ΗΠΑ και τις κάλεσε να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους.

Ομάρ: Ο Τραμπ είναι φασίστας

«Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας», είπε σε δημοσιογράφους η Ομάρ και κατήγγειλε ότι ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν «να καταπνίξουν τον δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις» στις ΗΠΑ.

«Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά ο αγώνας μας για το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά η χώρα μας», πρόσθεσε.

 

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή: ert.gr