Ευκλείδης Τσακαλώτος vs Χρήστος Σταϊκούρας, το νέο… επεισόδιο της κόντρας!

Σε προσωπική βεντέτα εξελίσσεται η αντιπαράθεση που έχουν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Χρήστος Σταικούρας, καθώς o υπουργός εμφανίζεται να απαξιώνει το έργο του προκατόχου του, αμφισβητώντας την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση για να βγει από τα προγράμματα.

Η κόντρα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό αφού ο κ. Σταϊκούρας είχε πει ότι λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης η χώρα μπήκε στο πρόγραμμα QE, ενώ άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε συμμετοχή σ’ αυτό. Φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν το… άφησε αναπάντητο.

Click4more Δημοσκόπηση: 23 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ 8/10 επικροτούν τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον κορονοϊό

Παράγοντες της Κουμουνδούρου, τις αναφορές του Χρήστου Σταϊκούρα, τις είχαν χαρακτηρίσει ανοησίες και είχαν προσθέσει ότι «η Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας, όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, και όχι στο QE», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που οι επιτελείς δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να παραδεχθούν είναι ότι αν η ΕΚΤ σήμερα περιλαμβάνει και την Ελλάδα και δεν την εξαιρεί, είναι γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανήλθε και χθες στη Βουλή και πάλι στο QE, χρησιμοποιώντας την ίδια επιχειρηματολογία προκαλώντας την έκρηξη του πρώην υπουργού. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από τον υπουργό να βγάλει τα στοιχεία του 2015 για να αποδειχθεί ότι η χώρα είχε άδεια ταμεία.

Συγκεκριμένα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Είμαστε συναινετικοί, αλλά συναίνεση δεν σημαίνει να αφήνουμε να ακούγονται ψέματα.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα ταμειακά διαθέσιμα και είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να μας βάλει στο QE ενώ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αποκλεισμένοι από αυτό το πρόγραμμα από το 2015.

Click4more Τσακαλώτος: Να καταθέσει ο Σταϊκούρας τα επίσημα στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα του 2015

Του απαντώ. Η χώρα το 2015 είχε άδεια ταμεία και μη βιώσιμο χρέος.

Τον καλώ να καταθέσει τώρα τα επίσημα τα στοιχεία. Τι διαθέσιμα άφησε η ΝΔ τον Γενάρη του 2015;

Αν η πανδημία είχε χτυπήσει την χώρα αντί για τον Μάρτη του 2020, τον Μάρτη του 2015 θα είχε ή όχι χρεοκοπήσει άμεσα η χώρα με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ;

Ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι μας έβαλε ο κ. Μητσοτάκης τώρα στο QE. Λες και η ένταξη στο Pandemic Emergency Purchase Programme- και όχι QE- είναι άσχετη με την πανδημία (pandemic=πανδημία).

Θα κάνει ποτέ ο κ. Σταϊκούρας μια σοβαρή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει τώρα στην ελληνική οικονομία;».

Αναφερόμενος ακόμα στο θέμα της συναίνεσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Συναίνεση κ. Σταϊκούρα σημαίνει να καταθέτουμε προτάσεις. Κοστολογημένες και εφαρμόσιμες. Επίσης σημαίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διαφορετικές θεωρήσεις για την πραγματικότητα που ζούμε και για το πώς θα βγούμε από την οικονομική πτυχή της κρίσης.

Αυτό θα πει χρήσιμη αντιπολίτευση. Έχετε ακούσει κάποιες από τις   προτάσεις μας και καλώς.

Με τις υπόλοιπες που διαφωνείτε θα μας πείτε γιατί;

Είστε ικανοποιημένοι με όσα έχετε κάνει;

Είναι 533 αρκετά για τον κόσμο;

Καλώς απολύθηκαν όσοι απολύθηκαν;

Είναι αρκετά τα μέτρα για την οικονομία;

Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να ακούγονται τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα του παρελθόντος, να λαμβάνονται ημίμετρα, να μην γίνεται ουσιαστική συζήτηση».

To άρθρο Το QE προκαλεί “βεντέτα” Τσακαλώτου με Σταϊκούρα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr