Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα (video)

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, όπου όπως έγινε γνωστό, έγινε μια «φιλική συζήτηση» για τα όσα έχουν διαδραματιστεί τις προηγούμενες μέρες, χωρίς να ανακοινωθούν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Νέα παρέμβαση κάνει σήμερα με Tweet ο ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, χαρακτηρίζει απογοητευτική την ελληνική στάση και υποστηρίζει ότι η κα Ζαχάροβα ήταν σωστές και ισορροπημένες και ότι η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν υπερβολική.

Χθες η Αθήνα έστειλε διπλό μήνυμα, μετά από μια δύσκολη εβδομάδα στις ελληνορωσικές σχέσεις, που κατέληξε με την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων προχθές μεταξύ των δυο υπουργείων Εξωτερικών αλλά και την γνωστοποίηση της αναβολής της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθηνα το φθινόπωρο.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους Ρώσους διπλωμάτες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ε.Ε., Βλαντίμιρ Τσιζωφ που γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα και την περιοχή, μιλώντας στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης των Ρώσων διπλωματών εξέφρασε την ελπίδα ότι η ψυχρότητα των τελευταίων ημέρων στις ελληνορωσικές σχέσεις θα είναι μάλλον σύντομη.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Μελέτης

Σχετική είδηση:

www.ert.grΠηγή ert.gr