Το πόρισμα για την διαφθορά στην ΕΛΑΣ – Μετακινήσεις με εντολή Χρυσοχοΐδη(video)

Σε διαδικασία ΄΄εσωτερικής κάθαρσης΄΄ βρίσκετε το σώμα της ΕΛ.ΑΣ, μετά την αποκάλυψη του πορίσματος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, το οποίο έκανε λόγο για κύκλωμα διαφθοράς, και φέρονται να συμμετέχουν πρώην και νυν αξιωματικοί της Αστυνομίας .
Το συγκεκριμένο πόρισμα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία και ζητήθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.Μ με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετακινήθηκαν σε διαφορετικές υπηρεσίες όλοι οι νυν αξιωματικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα.
Είναι ενδεικτικό ότι ανώτερος αξιωματικός που υπηρετούσε σε κομβική υπηρεσία , στην Αττική, μετακινήθηκε σε Υπηρεσία Τεχνικών Μέσων, δηλαδή σε αντικείμενο εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε μέχρι πρότινος. Το ίδιο ισχύει και για αξιωματικούς κατώτερης βαθμίδας οι οποίοι μετακινήθηκαν από τμήματα ασφαλείας σε τμήματα τάξης. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει να κάνει με νόμιμες συνακροάσεις και υποκλοπές μηνυμάτων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, επί τουλάχιστον μια τριετία. Το υλικό έχει συγκεντρωθεί σε 90 cd και περισσότερες από 100.000 απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βρίσκονται στην διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς καθώς και στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Η διαδικασία έχει κινηθεί και από τις εσωτερικές υποθέσεις του σώματος της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκτός από τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν, υπάρχουν και Διοικητικές ευθύνες για τους αξιωματικούς οι οποίοι εμπλέκονται.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

www.ert.grΠηγή ert.gr