“Η ανάμνηση της περίλαμπρης νίκης των Ελλήνων της Επανάστασης και των Ναυτικών που έδωσαν μάχη στη Ναυμαχία του Γέροντα μας καθοδηγεί και μας εμπνέει” δήλωσε σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου από τη Κάλυμνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή τη παρουσία της στο νησί για τις εκδηλώσεις της επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα.

Η κ Σακελλαροπούλου μετά τη δοξολογία και τη κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο στη κεντρική πλατεία του νησιού, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, επιβιβάστηκε στην Κανονιοφόρο “ΜΑΧΗΤΗΣ” απ’ όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα στη μνήμη των αγωνιστών της Επανάστασης.
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου την αναπαράσταση της Ναυμαχίας, ενώ θα επισκεφθεί τη Τέλενδο και τη Ψέριμο, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους τα υπάρχοντα προβλήματα.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. Παρόντες είναι οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, εκπρόσωποι του ΓΕΝ, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεοδόσιος Τριαντάφυλλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Β! Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος.

.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr