Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, που κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των κατοίκων της περιοχής, έχει πλέον ανανεωθεί και φιλοξενεί  μια σειρά από μικρά αλλά καινοτόμα καταστήματα, αλλά κι ενδιαφέρουσες δράσεις.

Η νέα μορφή λειτουργίας της, αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Γι’ αυτό, άλλωστε, η λειτουργία της ελέγχεται από άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος Αθηναίων. Άρα μιλάμε για ένα νέο μοντέλο συν-διαχείρισης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Γι ‘αυτό και τα μαγαζιά που φιλοξενούν ακολουθούν μια συγκεκριμένη  ιδεολογία, προσφέροντας βοήθεια σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Έτσι με τις αγορές  εκεί  βοηθάτε ευπαθείς  ομάδες, ενώ σε όλα τα μαγαζιά δίνονται ευκαιρίες εργασίας σε ΑΜΕΑ, πρώην τοξικομανείς, ή ανθρώπους με ψυχικά θέματα που εξαιτίας αυτών μένουν αποκλεισμένοι και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά. Χαρακτηριστική για παράδειγμα, είναι η περίπτωση του χυμοποιείου που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το οποίο με κάθε αγορά χαρίζει έναν δεύτερο φρέσκο χυμό σε κάποιο παιδί της περιοχής, η οικογένεια του οποίου αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αν δεν την έχετε επισκεφτεί ακόμα στις 18 Νοεμβρίου, είναι η ιδανική ευκαιρία, καθώς εκεί πρόκειται να διοργανωθεί ένα pop-up brunch, στο οποίο μάλιστα η είσοδος θα είναι δωρεάν (η τιμή  όμως του μενού καθορίζεται από τις επιλογές του επισκέπτη).Πηγή:bovary.gr