Γεια και χαρά. Είμαι η Ελένη. Έχω μικρό στήθος και πάντα φορούσα σουτιέν με ενίσχυση. Πριν από λίγες μέρες μια φίλη με κορόιδευε γιατί ήταν πολύ ευδιάκριτη η ενίσχυση και φαινόταν σαν να έχω δύο σφουγγάρια. Εν τω μεταξύ είναι και ενοχλητικά. Εσύ τι φοράς Πελαγία; Είναι κακό να θέλω λίγο στήθος κι εγώ;

Εγώ θέλω λιγότερο στήθος και σε όποια φίλη και να το είπα κούνησε το κεφάλι της. Σε καταλαβαίνω να θες αλλά το μικρό στήθος το θεωρώ πολύ σικ.

Πρώτον αν είχα μικρό στήθος θα φορούσα κάτι τέλεια δαντελένια μπουστάκια χωρίς να αναρωτιέμαι κάθε φορά γιατί δεν βολεύομαι και δεύτερον θα ήταν πάντα στη θέση τους, δεν θα τσέκαρα όπως τώρα. Δεν έχω μεγάλο, φοράω το 75C αλλά μερικές φορές με ενοχλεί, ειδικά σε φορέματα που μου αρέσουν ή στα t-shirts.

Συνήθως η κάθε γυναίκα θέλει αυτό που δεν έχει, έτσι δεν λένε; Στην περίπτωσή μου επειδή ήμουν «αγοροκόριτσο» μικρή ένιωθα ότι με ενοχλεί και ότι οι φίλοι μου με κοιτούσαν περίεργα που μεγάλωνα. Ελένη μου θα σου πρότεινα να μην φοράς ενίσχυση αφού δημιουργεί το αντίθετο αποτέλεσμα, αντί να σε αναδεικνύει φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί τα σφουγγάρια αλλοιώνουν το σχήμα. Θα σου έλεγα να αγαπήσεις αυτό που έχεις και εγώ αυτό έκανα μέσα στα χρόνια. Στα δικά μου μάτια είναι πολύ σέξι και μπορείς να φορέσεις ότι θέλεις! Και να σου πω το καλύτερο; Μπορείς να μην φοράς σουτιέν. Η απόλυτη ελευθερία στο κατά τα άλλα βασανισμένο γυναικείο κορμί. Ενα άλλο πολύ καίριο θέμα είναι το αν φοράμε το σωστό σουτιέν. Έχει βρεθεί σε έρευνα ότι το 80% των γυναικών φορά λάθος νούμερο σουτιέν. Για να το πούμε σωστά, το 80% των γυναικών φοράμε λάθος νούμερο.

 

 

Δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να σου βρει το σωστό νούμερο, θα πρέπει να απευθυνθείς σε μια καταρτισμένη πωλήτρια μαγαζιού εσωρούχων αλλά μπορώ να σου αναφέρω 6 σημαντικούς κανόνες που συνάντησα αυτά τα χρόνια στα ραντεβού για Wardrobe Curation.

Οι ράντες δεν είναι διακοσμητικές. Ανέβασε, κατέβασέ τες στο σημείο που νιώθεις ότι σε κρατούν καλά. Μετά το πλύσιμο επανέλαβε γιατί χαλαρώνουν πάλι από τη πλύση.

Κάθε 3-6 μήνες κάνε ένα τσεκ ότι σου κάνουν τα σουτιέν γιατί με τα κιλά πάνω- κάτω αλλάζεις νούμερο.

Τα cups πρέπει αν αγκαλιάζουν το στήθος τόσο πάνω όσο και στο πλάι

Η μπανέλα να μην είναι στον αέρα, να μην έχει κενό κάτω από το στήθος

Το τελείωμα πίσω να μην είναι με κλίση προς τα επάνω, κάτι δεν πάει καλά με τις ράντες ή μπροστά για να «ανεβαίνει» προς τα πάνω.

Προσοχή στο πλάι του cup στη μασχάλη να μην πετάει το δέρμα.Πηγή:bovary.gr