Το ΚΚΕ Ροδόπης κατηγορεί το ΜΕΡΑ 25 για τυχοδιωκτισμό

Ανακοίνωση-Καταγγελία προς το κόμμα Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, από την Τομεακή περιοχή του ΚΚΕ Ροδόπης, στην προσπάθειά του να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο στη Ροδόπη.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία στέκεται στις συνεχόμενες τηλεφωνικές ενοχλήσεις μελών του κόμματός του από την Αθήνα σε φίλο του ΚΚΕ, γνωστό και δραστήριο κομμουνιστή στο νομό της Ροδόπης, για να κατέλθει βουλευτής με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.
Ενώ οι συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη πήρανε καθαρή απάντηση από τον Β.Κ, φίλο του ΚΚΕ, «πως είναι κομμουνιστής και ψηφίζει το ΚΚΕ, καθώς και συμπορεύεται μόνο με το ΚΚΕ» αυτοί συνέχισαν το ίδιο τροπάριο.
Η ανακοίνωση- καταγγελία του ΚΚΕ Ροδόπης, αναφέρει μεταξύ άλλων,
«Αυτό θα πει μεγαλειώδης τυχοδιωκτισμός: Ενώ σου λέει ο άλλος: “διαφωνώ μαζί σου”, εσύ να επιμένεις να κατέβει βουλευτής μαζί σου! Αν αυτό δεν είναι απόδειξη πως ο τυχοδιώκτης κ. Βαρουφάκης, όπως αποδείχτηκε άλλωστε και με τη στάση του να ψηφίσει ενδιάμεσα μνημόνια, να δεσμεύσει το λαό μας με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης το 2015 το Φλεβάρη και να το παίζει και αντιμνημονιακός, δεν έχει τις στοιχειώδεις αρχές να συγκροτεί ψηφοδέλτια με αυτούς που συμφωνούν με το κόμμα του και προσπαθεί να ψαρέψει αλλού.
Μόνο που οι Κομμουνιστές και οι αγωνιστές που συσπειρώνονται μαζί τους έχουν και αρχές και σταθερές στην υπεράσπιση του λαού και δεν είναι τυχοδιώκτες για να κοστολογούν την άρνηση των αρχών τους και την αγωνιστική τους πορεία σε μια θεσούλα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του κ. Βαρουφάκη.
Ο κ. Βαρουφάκης πριν λίγες μέρες κατήγγειλε το ΚΚΕ για “μαξιμαλισμό”, αλλά αυτό που αποδεικνύεται είναι ο δικός του “μινιμαλισμός” σε όλα και κυρίως σε αρχές και αξίες.
Ακόμη και στην προσπάθεια να συγκροτήσει πανελλαδικά ψηφοδέλτια του κόμματος του, αποδεικνύει περίτρανα πόσο “παλιοί” είναι οι τρόποι του και δανεισμένοι από το σύστημα που υπηρετεί, τονίζεται καταλήγοντας στην ανακοίνωση.
Μιλώντας και στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ροδόπης, Νίκος Βαργεμίδης, στηλίτευσε αυτή την τακτική του κόμματος του κ. ΒΑρουφάκη, χαρακτηρίζοντάς το ως κόμμα «παλαιάς κοπής», παρ’ ότι είναι νέο…

www.ert.grΠηγή: ert.gr