Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο  ασφαλές για  καρκινοπαθείς και πάσχοντες από αλλεργίες (video)

Σχήμα φαρμάκων ισχυρότερο από αυτό που χρησιμοποίησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανακάλυψαν Ρώσοι επιστήμονες. Χαμόγελα σκορπά η είδηση πως όπως όλα δείχνουν, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο, το EpiVacCorona, μπορεί να είναι ασφαλέστερο για τους καρκινοπαθείς, αλλά και για τους πάσχοντες από βαριές αλλεργίες.

Επιστήμονες από το τμήμα της Σιβηρίας στη Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων έχουν εντοπίσει αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 που «εξουδετερώνουν» τον SARS-CoV-2 , ισχυρότερα από εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ακαδημίας. Επιστημών Αλεξάντερ Σεργκέεφ. «Μία από τις οδηγίες για τη δημιουργία φαρμάκων κατά του COVID-19 ήταν η αναζήτηση των λεγόμενων εξουδετερωτικών αντισωμάτων – μορίων που παράγονται από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος ως απόκριση στην είσοδο του ιού στο σώμα. Οι ερευνητές προσπαθούν να τα συνδυάσουν σε φαρμακευτικά κοκτέιλ. Τρία αντισώματα έχουν πλέον αναγνωριστεί από ολόκληρο το μεγάλο φάσμα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα σταθερής δέσμευσης (με ιικά σωματίδια) μεγαλύτερη από τις αντίστοιχες τιμές στα δύο πρώτα αμερικανικά φάρμακα που έχουν ήδη καταχωριστεί από τον Regeneron», δήλωσε ο Ρώσος Ακαδημαϊκός.

Το εμβόλιο EpiVacCorona(το δεύτερο από τα τρία ρωσικά εμβόλια της εταιρείας Vector) μπορεί να είναι περισσότερο αποτελεσματικό σε πάσχοντες από αλλεργίες και ασθενείς με καρκίνο σε σύγκριση με άλλα εμβόλια κατά του COVID-19.

Επίσης μπορεί να είναι και βολικότερο ως προς την μεταφορά του. Αυτό υποστήριξε γη Mαρίνα Βελντάνοβα, διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης Υγείας της Σχολής Διοίκησης της Μόσχας “Σκόλκοβο¨. «Η κύρια διαφορά από το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια είναι πως το EpiVacCorona είναι ένα εμβόλιο πεπτιδίου και όχι ένα εμβόλιο φορέα. Κατασκευάζεται από τρία συστατικά μέρη του γονιδιώματος του κορονοϊού που είναι πιο ανθεκτικά στη μετάλλαξη. Υπάρχει μια υπόθεση ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να είναι ασφαλέστερο για τους πάσχοντες από αλλεργίες και ασθενείς με καρκίνο «, σημείωσε η Ρωσίδα επιστήμονας στο Ria Novosti.

Το EpiVacCorona με το οποίο γίνονται και με αυτό εμβολιασμοί στη Ρωσία, σύμφωνα με τη δεύτερη φάση των δοκιμών είναι αποτελεσματικό κατά του COVID-19 σε ποσοστό 100%, ενώ η ανοσία του διαρκεί για έναν χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση Μόσχα: Αχχιλέας Πατσούκας

www.ert.grΠηγή: ert.gr