Η τουρκική ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης, τιμώρησε την αμερικανική εταιρεία, Netflix και διέταξε την αφαίρεση μιας από τις ταινίες από την πλατφόρμα. Ο λόγος για αυτήν την απόφαση λογοκρισίας είναι ότι η ταινία περιέχει ανήθικο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της ομοφυλοφιλίας και της αιμομιξίας. Σύμφωνα με την τουρκική αρχή, αυτό είναι απαράδεκτο και ως εκ τούτου η εταιρεία πρέπει να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο.

Σύμφωνα με το DuvarEnglish.com, μία από τις ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα του Netflix, προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση από εκπροσώπους της τουρκικής αρχής παρακολούθησης μέσων ενημέρωσης. Οι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι η ταινία που διατίθεται στην τουρκική έκδοση του Netflix προωθεί την ανηθικότητα καθώς και την ομοφυλοφιλία και την αιμομιξία. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι και λάτρεις του swinging lifestyle, που όπως τονίστηκε είναι ενάντια στην ηθική. Η αρχή εποπτείας των μέσων επέβαλε πρόστιμο στον ιστότοπο και διέταξε να αφαιρεθεί η ταινία από την πλατφόρμα.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας, αξιολόγησε πολύ επικριτικά την παραγωγή, επισημαίνοντας ότι παραβιάζει τις ηθικές αξίες της κοινωνίας. Η απόφαση έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία προώθησης της ομοφυλοφιλίας. Ταυτόχρονα, τιμωρήθηκαν και οι εγχώριοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, οι οποίοι επίσης υποτίθεται ότι προσβάλλουν τις θρησκευτικές αξίες των κατοίκων της Τουρκίας.

Πρόσφατα, η αρχή αποφάσισε να τιμωρήσει την πλατφόρμα ροής Exxen, που ανήκει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Acun Ilicali. Η υπόθεση αφορούσε το πρόγραμμα «Speakers» και μια παράσταση του κωμικού Hasan Can Kaya, ο οποίος μίλησε «πέρα από το χιούμορ» και παραβίασε τις ηθικές αρχές.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

 

 

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr