Κωνσταντινούπολη — Ανταπόκριση Αριάνα Φερεντίνου

Παρά το ότι είχε ανακοινώσει ότι δεν θα έδινε στη δημοσιότητα νέο βίντεο για να μην εξασθενίσει τη θέση  του τούρκου προέδρου όταν γίνει η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν, ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ εμφανίστηκε και πάλι με νέες αποκαλύψεις.
Επικέντρωσε και πάλι τα βέλη του στον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού λέγοντας ότι διευκόλυνε τη διαφυγή ενός τούρκου επιχειρηματία οποίος καταζητείτο από τους Αμερικανούς για ξέπλυμα χρημάτων.

Κατά τον Πεκέρ, ο Σοϊλού κάλεσε τον Κορκμάζ στις 5 Δεκεμβρίου στις 10:30 και εκείνος έμεινε στο υπουργείο έως 12:30. Υπήρχαν 6 δικαστικές έρευνες εναντίον του.
Τον προειδοποίησε ότι υπάρχει έρευνα εναντίον του και να φύγει από τη χώρα «αύριο. Το ξέρουν και οι υψηλά ιστάμενοι, ξέχασε τα λεφτά, 45 εκατομμύρια δολάρια που σου χρωστάνε» και εκείνος φεύγει την άλλη μέρα. Αναφέρει για τον Σοϊλού, που διατηρεί ασφαλιστική εταιρεία, ότι ο κύκλος των εργασιών της αυξήθηκε 56 φορές. Επίσης αναφέρεται στην αγορά ομίλου της Χουριέτ από Ντεμιρορέν, ότι τα χρήματα ήταν δάνειο από την κρατική Ζιράατ Τράπεζα και δεν αποπληρώθηκαν ποτέ (750 εκ δολ.).

Αναφέρθηκε σε πρώην βουλευτή του ΑΚΡ και τώρα σύμβουλο του προέδρου που λέγεται ότι εισέπραττε δέκα χιλιάδες δολάρια το μήνα από τον Πεκέρ, τον Μετίν Κιουλούνκ. Είπε ότι του τηλεφώνησε και είπε ότι «ο Μπάιντεν με χρησιμοποιεί κατά του Ερντογάν».

Αναφέρθηκε στην εκτεταμένη διαφθορά στους δήμους με απευθείας αναθέσεις και με τη χρησιμοποίηση φιλανθρωπικών οργανώσεων. Επίσης, σε ένα σύστημα εργολάβων και υπεργολάβων για δημόσια έργα.

Αναφέρεται σε αποκαλύψεις που είχε κάνει προηγουμένως και επέμενε κατά του γιού του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι έχει εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών από Λατινική Αμερική και μάλιστα απευθυνόμενος προς τον πατέρα, πρώην πρωθυπουργό και τωρα αντιπρόεδρο του ΑΚΡ, τον καλεί να σταματήσει να υπερασπίζεται το γιό του ο οποίος όπως είπε «εκανε μια περιουσία τόσα δισ. δολάρια σε 15 χρόνια».

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr