Λίγο πριν μπει ο Μάρτιος και ξεκινήσει και επίσημα η νέα σεζόν, έρχεται πρώτη η μεταβατική περίοδος, κατά την οποία δεν ξέρουμε πως να ντυθούμε.

Το ντύσιμο αυτή την εποχή γίνεται σπαζοκεφαλιά και κάποια κομμάτια να είναι πολύ ελαφριά και κάποια άλλα, πολύ χειμωνιάτικα. Τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο όταν πρόκειται για επίσημες περιστάσεις όπως ένα γάμος. 

Και οι γάμοι αυτή την εποχή είναι πολλοί. Τι να φορέσουμε σε κάθε γάμο το επόμενο διάστημα για να είμαστε κομψές αλλά και προετοιμασμένες για την κυκλοθυμία του καιρού; 

Αυτές είναι οι ερωτήσεις της εβδομάδας προς την Πελαγία Χριστάκη, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της μόδας: «Σας γράφω από το Μιλάνο όπου βρίσκομαι για δουλειά! Και αυτή τη στιγμή πίνω έναν καφέ με ησυχία στο ξενοδοχείο. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις σας, έχω διαπιστώσει πως γίνονται όλο και πιο συγκεκριμένες και αυτό με βοηθά». 

Πάμε όμως στις ερωτήσεις!

Σ.ΒΤι να φορέσω σε γάμο στις αρχές Μαΐου;.Η δεξίωση θα γίνει σε κτήμα έξω. Είμαι 53 χρόνων με ύψος 1,62 και βάρος 68 κιλά. Μου πηγαίνουν τα pencil φορέματα και φούστες στο ύψος του γονάτου βέβαια σκέφτομαι και κοστούμι. Με προβληματίζει, όμως, ότι ο βράδυ η δεξίωση είναι έξω. Σε ποιες εταιρίες ρούχων να απευθυνθώ; Επίσης, τι παπούτσι φοράμε; Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα! Εξαιρετική περίπτωση το κοστούμι!

Σικάτο και πολύ θηλυκό, διαφορετικό από το φόρεμα που έχουμε συνηθίσει να φοράμε σε τέτοιες περιστάσεις.

Το κοστούμι ψηλώνει και αναδεικνύει την πιο parisian chic πλευρά μας. 

Σημαντικές λεπτομέρειες: λόγω ύψους μην πέσεις στην παγίδια του να φορέσω μακρύ παντελόνι για να δείχνω 1.80, καλύτερα να προτιμήσεις ένα παντελόνι που τελειώνει στον αστράγαλο. Αν πάλι δεν σου αρέσει αυτό το στιλ και προτιμάς κάτι πιο μακρύ, μπορείς να επιλέξεις μια καμπάνα αλλά προσοχή και στις δύο περιπτώσεις το σακάκι να μην είναι κοντό. 

Επίλεξε ένα μεσάτο και μακρύ το οποίο να αγκαλιάζει το σώμα και να κατεβαίνει στο κόκαλο των γοφών.

Απόφυγε την φαρδιά γραμμή στα σακάκια για να μην σε «καταπιεί» ίσως χρειαστεί το σακάκι ένα «μαζεματάκι» πίσω, από την μοδίστρα σου. Φιλιά πολλά! 

 Πηγή:bovary.gr