Καλήμερα. Είμαι 50 χρονών, με ύψος 1,63, μεγάλο στήθος και λίγα κιλά παραπάνω. Δυστυχώς δεν νιώθω άνετα με ρούχα κλασικά, προτιμώ τα παντελόνια και το ανέμελο γενικά στιλ. Τι μπορώ να φορέσω ώστε να νιώθω άνετα, κομψή και μοντέρνα; Περιμένω με αγωνία να διαβάσω τις στιλιστικές σας προτάσεις και γενικότερα περισσότερες συμβουλές για γυναίκες στην ηλικία μου. Σας φιλώ, Κική.

Αγαπητή Κική! Τα πενήντα δεν είναι πια όπως ήταν. Πολλοί ξεκινούν οικογένειες στα 40 plus, και με τον ρυθμό που πάμε, όλα γίνονται πιο αργά (λόγω καριέρας). Τα 50 είναι η ώριμη φάση μιας γυναίκας και ίσως μαζί με τα 40, από τις πιο σίγουρες φάσεις της. 

Άρα τα 50 είναι άλλη μια ευκαιρία να σου αρέσει το σώμα σου και ίσως, να πειραματιστείς με ένα άλλο στιλ. Θα σου πρότεινα μονοχρωμίες για να σε ψηλώνουν, αξεσουάρ και παπούτσια αρκετά μοντέρνα αλλά απλά. Θα μπορούσες, δηλαδή, να φορέσεις ένα μποτάκι με υφή snakeskin με ένα μονόχρωμο μπορντό καφέ σύνολο. Θα σου πρότεινα, επίσης, να μην φοράς τζιν ιδιαίτερα αλλά να προτιμάς πιο μαλακό υφάσμα σε παντελόνια με περισσότερο ενδιαφέρουσες φόρμες και πατρόν για να μπορείς να τα συνδυάζεις με μονόχρωμα βαμβακερά πλεκτά για την άνοιξη.

Μονοχρωμίες, πλεκτά, γήινα χρώματα, ραφιναρισμένο στυλ, αξεσουάρ και κοσμήματα μοντέρνα αλλά η capsule wardrobe να παραμένει βασική. Όχι υπερβολές σε prints και έντονες διχρωμίες γιατί (οι διχρωμίες) μάς στερούν ύψος (μετά χρειάζεται να παίξεις με το μήκος του παντελονιού).

 

 Πηγή:bovary.gr