Τι λέει η TUI για τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6»

Ασυμπτωματικά είναι και τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, σύμφωνα με την εταιρεία TUI Cruises, στην οποία ανήκει το πλοίο. Το κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Σε ανακοίνωσή της, η TUI Cruises αναφέρει ότι πραγματοποιούνται επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα και ενημερώνει ότι τα πρώτα έξι ήταν αρνητικά. Τα αποτελέσματα των υπόλοιπων 6 αναμένονται το πρωί της Τρίτης, ενώ θα διενεργηθούν τεστ και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Η εταιρεία σημειώνει ότι σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Προσθέτει ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος Covid-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ.

H TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Το κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου).

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7.30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα όταν εντοπίστηκαν τα κρούσματα Covid-19.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπάρχει ήδη σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και υπάρχει στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

www.ert.gr

Πηγή ert.gr