Μια ιδιότυπη σύμπραξη χούλιγκαν από διαφορετικές ομάδες και αντιεξουσιαστών βλέπει η αστυνομία πίσω από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη.

Διαφαίνεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η σύμπραξη χούλιγκαν από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές ομάδες του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι άφησαν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν, όπως έγραψαν οι ίδιοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενωθούν ενάντια στην αστυνομία. Είχαν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Τρίτης κατά της αστυνομικής βίας, με αναρτήσεις σε ανοιχτές και κλειστές ομάδες στο Facebook.

Μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες από τα γεγονότα. Ακόμα και σε κάποιους λογαριασμούς στο εξωτερικό που δημοσιεύουν υλικό από επεισόδια στα γήπεδα αναπαρήγαγαν φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, έχουν συγκεντρωθεί και αξιοποιούνται ερασιτεχνικά βίντεο και μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι συμμετέχοντες στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr