Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου Ζιφιού που εντοπίστηκε νεκρός την Τετάρτη από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης και κάτω από δύσκολες συνθήκες ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της νεκρής ραμφοφάλαινας που είχε κάνει διαδοχικές παρουσίες το περασμένο διάστημα στα παράλια της Αττικής.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Αναστασία Κομνηνού που μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» εκτός από τα γνωστά ευρήματα – το κάταγμα της κάτω γνάθου και την πολύ άσχημη αιματολογική και βιοχημική εικόνα – το ζώο έπασχε από σοβαρή απίσχναση. Όπως εξήγησε η κ Κομνηνού πρόκειται για ένα χρόνιο νόσημα το οποίο ταλαιπωρούσε το νεαρό κήτος. Τα ευρήματα της εξέτασης έδειξαν επίσης ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τις αρτηρίες και τα νεφρά που έκαναν το ζώο ακόμα πιο ευάλωτο. Όπως είπε δείγματα έχουν αποσταλεί για περαιτέρω αναλύσεις για να συμπληρωθεί «το παζλ όλων των ευρημάτων»

Για γαϊτανάκι λαθών στο χειρισμό της υπόθεσης του «Σωτήρη» έκανε λόγο ο διευθυντής του ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κ. Θοδωρής Τσιμπίδης, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr