Την Τρίτη 30-7, τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 30ης/7/1993

ο Δήμος Ικαρίας διοργανώνει και προσκαλεί τους κατοίκους και φορείς του νησιού την Τρίτη 30-7-2019, για να τιμήσουμε την μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 30ης/7/1993:

 Στις 11 π.μ. στο μνημείο των θυμάτων, στο Μέγα Ποταμό
(Λευκάδα προς Γλαρέδο)
 Στις 7 μ.μ. στο μνημείο των θυμάτων στο βουνό
(Πρόσβαση από Πουλάτο και Άγιο Παντελεήμονα)

“Η παρουσία σας θα είναι φόρος τιμής στη θυσία τους.” τονίζει στην ανακοίνωσή του.
Πρόσκληση αποστέλλει και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας “Τα χελιδόνια του Αθέρα”

Την Τρίτη 30/7/2019 στις 18:00, τιμούμε τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς του 1993, κατά την οποία έφυγαν από κοντά μας 13 αγαπημένα μας πρόσωπα, μεταξύ αυτών και νέα παιδιά. Η Ξυλά Γεωργία ετών 18, ο Τσαγανός Δημήτρης ετών 21, ο Φυσίδας Ηλίας ετών 25, ο Κηρύκος Γιώργος ετών 36. Τα τρία παλικάρια, έφυγαν ηρωικά, στην προσπάθειά τους να σώσουν ηλικιωμένα άτομα, και έφυγαν όλοι μαζί. Για την πράξη τους αυτή βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών.
Η εκδήλωση τελείται στην περιοχή Πουλάτο, όπου έχει στηθεί μνημείο στην μνήμη τους. Εκεί μαζί μας, θα είναι και ο πατριώτης μας Λεωνίδας Βαρδαρός, ηθοποιός και σκηνοθέτης, καθώς και ο Δημήτρης Παπαχρήστος γνωστός εκφωνητής του ραδιοφώνου, στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1974, ο οποίος μας τιμά με την παρουσία του σχεδόν κάθε χρόνο. Οι δυο τους θα αφηγηθούν κείμενα από αρχαία τραγωδία.
(Πολλοί δεν θα γνωρίζουν ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, όταν το τανκ γκρέμιζε την πόρτα, ο Γιώργος Κηρύκος ήταν σκαρφαλωμένος πάνω σε αυτήν και διακινδύνευε τη ζωή του στον αγώνα κατά της χούντας και τελικά την έχασε στην καταστροφική πυρκαγιά του 1993).

Η εκδήλωση τελείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του Δήμου Ικαρίας.

The post Την Τρίτη 30-7, τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς της 30ης/7/1993 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grΠηγή: ert.gr