Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα την Τετάρτη, ημέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο, με τις οποίες ζητούν την απόσυρσή του.

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε για ψεύδη και υποκρισία την αντιπολίτευση, ενώ χαρακτήρισε το εργασιακό ως βήμα προόδου και εναρμόνισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Εσείς είσαστε με τους εργατοπατέρες εμείς με την κοινωνία εσείς είσαστε με την καθυστέρηση, εμείς με την Ευρώπη, εσείς είσαστε με την αντίδραση εμείς με την πρόοδο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία έκανε λόγο για μεταρρυθμιστική τομή.

«Με αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα έρχεστε να δώσετε το τελικό χτύπημα στο χώρο της εργασίας, κάτι που ακόμα και στα μνημόνια οι κυβερνήσεις δεν είχαν σκεφτεί να φέρουν» είπε από την πλευρά της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε συγκυριακό ούτε αθώο από ιδεολογικής και πολιτικής πλευράς. Είναι μια στοχευμένη παρέμβαση στον χώρο της εργασίας. Ωμή και απροκάλυπτη επίθεση κυβ στα εργασιακά δικαιώματα» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης.

«Ψηφίζουμε κατά στο νομ. και ζητούμε έστω και τώρα να αποσυρθεί», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Είναι ένα νομοσχέδιο – τέρας με διάφορα κομμάτια δεξιά και αριστερά, θα έχει ένα αποτελεσμα τερατώδες και φοβάμαι μην το δούμε στην πράξη, στην εφαρμογή του» ανέφερε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας.

«Η κυβέρνηση μας γυρνά στην βιομηχανική επανάσταση όταν οι εργαζόμενοι ήταν δούλοι στην αλυσίδα παραγωγής» είπε από την πλευρά της η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη.

Tην Τετάρτη 16/6, ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου, 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ΠΑΜΕ, ενώ η ΓΣΕΕ καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 4 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.grΠηγή ert.gr