Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν  υπήρξε πριν λίγο τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε αυτόν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το Γραμματέα Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ “συζητήθηκε η κατάσταση στην Αρμενία. Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της τάξης και της ηρεμίας στην Αρμενία και της επίλυσης της κατάστασης εντός του νόμιμου πλαισίου.

Στο μεταξύ, για  δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ωρών η Μόσχα αδειάζει τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα του Αρμένικου στρατού στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποστήριξε πως μέρος των ρωσικών πυραύλων “Ισκαντέρ”, παρουσίασαν δυσλειτουργία τις ημέρες των μαχών.

Πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ουσιαστικά “κάρφωσε” τον Αρμένιο πρωθυπουργό αποκαλύπτοντας πως οι πύραυλοι Ισκαντέρ σε όλη τη διάρκεια του πολέμου δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου από τον αρμένικο στρατό και παρέμειναν στις αποθήκες του μέχρι και σήμερα. Νωρίτερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε υπερασπιστεί τους ρωσικούς πυραύλους, λέγοντας πως o ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός έχει επανειλημμένα αποδείξει την αποτελεσματικότητα του σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ανταπόκριση από Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Σχετικό Άρθρο: Για πραξικόπημα στην Αρμενία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν

www.ert.grΠηγή: ert.gr