Τηλεδιασκέψεις με τους θεσμούς για τον προϋπολογισμό-Τη Δευτέρα  κατατίθεται στη Βουλή

Διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για τον προϋπολογισμό του 2020, το προσχέδιο του οποίου κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, πρόκειται να έχουν από σήμερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Η ελληνική πλευρά φιλοδοξεί να πείσει τους Ευρωπαίους για την ορθότητα των προβλέψεών της, σύμφωνα με τις οποίες ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί και το 2020, παρά τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα σταλεί και στην Κομισιόν, ώστε να εξεταστεί στο πλαίσιο των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Οι τεχνοκράτες των δανειστών αρχικά έβλεπαν «τρύπα» 1,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020, αλλά η απόσταση περιορίστηκε κοντά στα 800 εκατ. ευρώ κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 4ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, αναμένεται να διαβεβαιώσει τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, που επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Αθήνα, ότι θα συνεχιστούν με ένταση οι μεταρρυθμίσεις και θα τηρηθούν στο ακέραιο οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή: ert.gr