Τζόρτζια: Αστυνομικοί χτυπούν Αφροαμερικανό για τροχαία παράβαση

Δεν έχουν τέλος τα άγρια περιστατικά αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Τζόρτζια, αστυνομικοί χτυπούν Αφροαμερικανό διότι δεν λειτουργούσε το πίσω φανάρι του αυτοκινήτου του. Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζεται στην εκπομπή « Απο τις έξι» φαίνεται ένας άγνωστος ακόμα στις αρχές δράστης να σημαδεύει με το όπλο του δύο αστυνομικούς, χωρίς καμία αφορμή. 

Δυο αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο έναν Αφροαμερικανό, έπεσαν επάνω του και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν χωρίς σταματημό παρόλο που ο 26χρονος άνδρας έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του, εκείνοι δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν τον εκτός ορίων άγριο ξυλοδαρμό. Μαζί με το θύμα ήταν η σύντροφος και τα δυο παιδιά του. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν οδηγούσε ο ίδιος αλλά η σύντροφός του.

Ο ένας από τους δυο αστυνομικούς βρίσκεται ήδη εκτός υπηρεσίας.

Παράλληλα, αντίποινα καταγράφονται στη βαθιά ριζωμένη αστυνομική και ρατσιστική βία, στο Λος Άντζελες καθώς πριν από δυο ημέρες είχαμε την ενέδρα που έστησε ένας άγνωστος σε Αμερικανούς αστυνομικούς  ο οποίος πυροβόλησε από το τζάμι του αυτοκινήτου του αστυνομικούς (μια γυναίκα και έναν άνδρα) που βρίσκονταν εκεί. Οι αστυνομικοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία μιλά για ενέδρα ενώ την ίδια στιγμή αναζητά τον δράστη. Διχασμός επικρατεί στην Αμερικανική κοινωνία, διχασμός προβάλλεται και από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ εφόσον χαρακτήρισε «ΖΩΑ» όσους προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις και είπε πως αν πεθάνουν αστυνομικοί πρέπει να γίνει γρήγορα δίκη και να επιβληθεί η θανατική ποινή στον δράστη της επίθεσης.

Η βια πρέπει να καταδικάζεται από όποια πλευρά και αν προέρχεται.

Έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές οι οποίοι παρεμποδίζοντας την είσοδο των επειγόντων φώναζαν «Αφήστε τους να πεθάνουν».  

www.ert.gr

Πηγή: ert.gr