Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το TIME – «Φύλακας» ο Φάουτσι

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του (η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας), Κάμαλα Χάρις, επιλέχθηκαν ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό TIME. Δίνεται έτσι συνέχεια στην παράδοση που θέλει το περιοδικό να επιλέγει ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις επιλέχθηκαν από το ΤΙΜΕ ως οι προσωπικότητες της χρονιάς για το 2020 στις ΗΠΑ ανάμεσα σε τέσσερις υποψήφιους.

 

Ο 78χρονος βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής θα ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου. Δίπλα του θα έχει την Κάμαλα Χάρις που θα γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τη απόφαση του TIME για το «Πρόσωπο της Χρονιάς» ανακοίνωσε ο Boss, Μπρους Σπρίνγκστινγκ.

 

Οι υπόλοιπες τρεις υποψηφιότητες για «Πρόσωπο της Χρονιάς» ήταν αυτή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αυτή του κινήματος εναντίον των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων που πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στα τέλη Μαΐου στη Μινεάπολη και αυτή του Δρ. Άνυονι Φάουτσι μαζί με στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εκτίθενται περισσότερο στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το TIME επέλεξε τον Άντονι Φάουτσι και την Ασά Τραορέ, ακτιβίτρια κατά του ρατσισμού που η γαλλική αστυνομία σκότωσε τον αδερφό της ως «Φύλακες της Χρονιάς»…  

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το TIME – «Φύλακας» ο Φάουτσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .





Πηγή:newsit.gr