Υπάρχουν κάποια στερεότυπα για τις σχέσεις που πρέπει να σταματήσεις να τα πιστεύεις, όπως για παράδειγμα οι ευτυχισμένοι σύντροφοι πρέπει να έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται ποτέ, κάνουν συχνά σεξ και είναι πάντα μαζί. Τις περισσότερες φορές, η «εικόνα» της τέλειας σχέσης που έχουμε είναι εφικτή μόνο στις ταινίες του σινεμά και ποτέ στην πραγματική ζωή.

Σ’ έναν ιδανικό κόσμο τα ζευγάρια κάνουν σεξ, το απολαμβάνουν και δεν υπάρχουν προβλήματα προς επίλυση. Όμως όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν ισχύει στην πραγματική ζωή.

Όλα τα ζευγάρια έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή κάποιο θέμα στην σεξουαλική τους ζωή. Οι θεραπευτές υποστηρίζουν πως υπάρχουν 4 πιο συχνά προβλήματα που ακούνε από τα ζευγάρια και είναι αυτά που ακολουθούν: 

1. Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας

Η μειωμένη ερωτική επιθυμία είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες και είναι ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι. Ένας άνθρωπος ή ένα ζευγάρι μπορεί να χάσει την ερωτική του επιθυμία έπειτα από μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του (εγκυμοσύνη, προαγωγή κ.λπ.), μια απογοήτευση, μια συζυγική κρίση, προβλήματα υγείας ή καθημερινή φθορά. Πολλές φορές τα αίτια μπορεί να είναι οργανικά και για αυτό καλό είναι να γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. 

2. Το σεξ είναι βαρετό και μετατράπηκε σε ρουτίνα

Κανένας αυθορμητισμός, καμία έκπληξη, καμία ανατροπή στην τέλεια ρουτίνα της καθημερινότητας. Να οι μεγαλύτεροι εχθροί της λίμπιντο. «Ο έρωτας είναι σαν το καλό κρασί. Αν ξέρεις να το ζυμώσεις, να το γευτείς και να το απολαύσεις, έχει αξία στα χρόνια. Στο χέρι σου είναι να είσαι με κάποιον με τον οποίον ανανεώνεστε. Ό,τι δεν ξεχνιέται, ζει» έχει σημειώσει ο Θάνος Ασκητής. Στις μακροχρόνιες σχέσεις το ζευγάρι κοιτάζει περισσότερο το πώς θα βολευτεί και όχι το πώς θα απολαύσει την ερωτική επαφή. Τι εννοούμε με αυτό; Φανταστείτε ένα ζευγάρι που επιστρέφει κουρασμένο από τη δουλειά. Είτε θα αναβάλουν την ερωτική επαφή για το Σαββατοκύριακο που θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο είτε θα επιλέξουν την κρεβατοκάμαρα σαν την εύκολη λύση είτε θα ασχοληθούν με την ερωτική επαφή βιαστικά και γρήγορα χωρίς να την απολαύσουν ουσιαστικά. Από την στιγμή που το βόλεμα αντικαθιστά την επιθυμία, είναι η αρχή του τέλους για το πάθος.

Πηγή:bovary.gr