Τα Φιλαράκια: Η σειρά αγαπήθηκε όσο καμία άλλη και το ίδιο αγαπήθηκαν και οι συνήθειες των πρωταγωνιστών.

Στο νέο, επίσημο βιβλίων συνταγών της διάσημης σειράς Φιλαράκια, με τίτλο «Friends: The Official Cookbook», περιλαμβάνεται και η συνταγή για το σάντουιτς γαλοπούλας του Ross!

Το έχεις δει πολλές φορές και δεν είναι λίγες κι εκείνες που το λιγουρεύτηκες!
Το σάντουιτς The Moist Maker, για το οποίο ο Ross μπορούσε να φτάσει στα άκρα, μπορείς να το απολαύσεις τώρα, αφού θα μάθεις την αυθεντική συνταγή.
Να θυμίσυμε πως του το έφτιαχνε κάθε χρόνο η Μόνικα, με τα περισσεύματα από τη γαλοπούλα του δείπνου των Ευχαριστιών και αυτό που το έκανε τόσο ξεχωριστό ήταν μία φέτα από ψωμί μουσκεμένη σε σάλτσα gravy στο ενδιάμεσο, ώστε να παραμένει ζουμερό.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τη συνταγή:

Υλικά:

– 3 φέτες ψωμί του τοστ
– μαγιονέζα (προαιρετικά)
– 2 φύλλα μαρούλι
– ¼ φλιτζανιού σάλτσα gravy*
– ½ φλιτζάνι ψητή γαλοπούλα σε φέτες
– ¼ φλιτζανιού cranberry sauce (έτοιμη από κονσέρβα ή σπιτική)
– ¼ φλιτζανιού γέμιση γαλοπούλας με καλαμποκόψωμο

Διαδικασία:
Εάν χρησιμοποιείτε μαγιονέζα, την απλώνετε ομοιόμορφα στη μία φέτα ψωμιού, βάζετε επάνω 1 φύλλο μαρούλι, τη μισή γαλοπούλα και τη μισή γέμιση.

Βάζετε τη σάλτσα gravy σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτάτε τη δεύτερη φέτα ψωμιού στο σάλτσα, να μουσκέψει και από τις δύο πλευρές και τη βάζετε πάνω από τα υλικά. Προσθέτετε το δεύτερο φύλλο μαρούλι, την υπόλοιπη γαλοπούλα, cranberry sauce και την υπόλοιπη γέμιση.

Κλείνετε το σάντουιτς με την τρίτη φέτα ψωμιού και σερβίρετε.

* Gravy είναι η σάλτσα που φτιάχνεται από τα υγρά που μένουν στο ταψί όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της γαλοπούλας, στα οποία προστίθεται αλεύρι και βούτυρο.

Πηγή:gossip-tv.gr