«Ο χρόνος είναι το νόμισμα της ζωής σου. Είναι το μοναδικό νόμισμα που έχεις και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις πώς θα το ξοδεύεις. Πρόσεχε μόνο μην αφήνεις τους άλλους να το ξοδεύουν για σένα» είχε πει ο ποιητής Carl Sandburg.

Μοναδική μας περιουσία ο χρόνος. Ο κριτής των αποφάσεών μας. Ο μετρητής των στιγμών μας: το αν αυτές αξίζουν πραγματικά θα το δείξει εκείνος στο πέρασμά του.

Αν οι μέρες σας είναι «γεμάτες», αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «πλήρεις». Η καθημερινότητά σας, σάς γεμίζει πραγματικά ή στο τέλος της ημέρας, -ακόμα και μετά από ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα- νιώθετε άδεια;

Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας: στα συναισθήματα που σας γεννούν οι επιλογές σας. Ο χρόνος δεν κυλά με τον ίδιο ρυθμό για όλους: αυτό που ο ένας θεωρεί ότι έχει προτεραιότητα μέσα στη μέρα, ο άλλος το θεωρεί επουσιώδες, και αντίστροφα.

Υπάρχουν καθημερινές συνήθειες που δεν σπαταλούν απλά τον χρόνο σας, αλλά τον ίδιο σας τον εαυτό: δημιουργούν ψυχική κόπωση, ξοδεύουν την ενέργειά σας και αυτό που μένει, δεν είναι απολύτως τίποτα.Πηγή:bovary.gr