Τα Πέντε Αστέρια παρουσίασαν τους υποψήφιους υπουργούς τους

Το κίνημα Πέντε Αστέρων παρουσίασε στη Ρώμη όλους τους υποψήφιους υπουργούς του. Πρόκειται για ομάδα δεκαοκτώ υποψήφιων υπουργών, μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες, σε θέσεις- κλειδί.

Τα στελέχη των «πεντάστερων» είναι μόνον δυο, όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών και ιδίως από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

«Μας χλεύασαν για την πρωτοβουλία αυτή, την ερχόμενη Δευτέρα, όμως, θα γελάσουμε εμείς», δήλωσε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος, Λουίτζι Ντι Μάιο. Πρόσθεσε, δε, ότι «θα είναι δύσκολο, η λίστα αυτή να αντικατασταθεί με κομματικά στελέχη και κριτήρια». Ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος του Μπέπε Γκρίλλο, τόνισε ότι «οι υπουργοί αυτοί θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντά, ήδη από τις 5 Μαρτίου».

Οι σχολιαστές υπογραμμίζουν, πάντως, ότι οι υποψήφιοι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, στο παρελθόν, είχαν εκφραστεί θετικά, και σχετικά με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του Ματτέο Ρέντσι. Πηγές των Πέντε Αστέρων, απαντούν ότι αυτό ακριβώς αποδεικνύει ότι πρόκειται για ελεύθερους και σκεπτόμενους ανθρώπους, οι οποίοι επελέγησαν μόνον για τις ικανότητες και την αξία τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή:ert.gr