Τα Θεοφάνεια των πολιτικών

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάζει σήμερα τα Θεοφάνεια η απανταχού Ορθοδοξία. Στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων βρέθηκε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στη Σύρο, στη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός, στη Ραφήνα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Σύρο βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Κατά την άφιξη του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές και έγινε απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα.Η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού γίνεται προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Τον εορτασμό των Θεοφανείων παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, στη Σαμοθράκη.

Έπειτα από τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καμαριώτισσας, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Πέντε κάτοικοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του χιονισμένου νησιού για να πιάσουν τον σταυρό, με τον πρωθυπουργό στη συνέχεια να τους συγχαίρει και να τους εύχεται «και του χρόνου», «πάντα δύναμη».

Ο πρωθυπουργός θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από το Δήμο Σαμοθράκης, στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό «Παναγιά Παντοβασίλισσα» στη Ραφήνα και στη συνέχεια παρέστη στον Αγιασμό των Υδάτων.

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά ολοκληρώθηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, σε πανηγυρικό κλίμα.

«Εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας. Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά!» ευχήθηκε η Φώφη Γεννηματά.

«Χρόνια πολλά και καλή δύναμη! Η καλύτερη ευχή είναι ο λαός μας να «φωτίσει» τον δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς φτώχεια και πολέμους. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ παντού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που διώχνουμε τα δαιμόνια. Που τρέπονται σε φυγή οι καλικάντζαροι. Και τα κακά δαιμόνια της χώρας μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και κρίσης παραμένουν ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, η στασιμότητα. Για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, αυτά πρέπει να νικήσουμε.Με τόλμη και σωφροσύνη. Καλή φώτιση σε όλους μας» ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr