Σ. Πρωτοψάλτης: Με το ΟΑΕΔapp όλος ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στο χέρι του πολίτη (video)

Σε λειτουργία έθεσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) τη νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp, όπου οι πολίτες μπορούν να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα και τα tablets.

Με τη νέα εφαρμογή ΟAEΔapp, περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πλέον στα χέρια του κάθε πολίτη εύκολα, άμεσα και με ταχύτητα. Εντάσσεται δε σε μια συνολική στρατηγική του Οργανισμού, που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο, με στόχο τη σταδιακή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του με αντίστοιχη μείωση των επισκέψεων στα φυσικά υποκαταστήματα.

«Με τη νέα εφαρμογή μπορεί κάποιος να εγγραφεί στο Μητρώο Ανέργων, να εκδώσει Δελτίο Ανεργίας, να ανανεώσει την Κάρτα Ανεργίας του και να ενημερώνεται άμεσα για τα νέα προγράμματα και τις δράσεις του Οργανισμού», είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Μέσω της νέας εφαρμογής ΟΑΕΔapp παρέχονται υπηρεσίες όπως:

– Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και ανανέωση του δελτίου ανεργίας.

– Αίτηση για επιδοματικές και άλλες κοινωνικές παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας, οι παροχές μητρότητας, οι επιταγές βιβλίων/θεαμάτων, κτλ.

– Αίτηση σε προγράμματα κατάρτισης, προεργασίας, πρακτικής άσκησης.

– Ενστάσεις επί απορριπτικών αποφάσεων του Οργανισμού.

– Αίτηση έκδοσης βεβαίωσης χρόνου ανεργίας, που εκδίδεται άμεσα.

– Διαχείριση και άμεση αποστολή βιογραφικού.

– Αναζήτηση σε διαδραστικό χάρτη πληροφοριών για τα υποκαταστήματα ΟΑΕΔ, καθώς και οδηγίες καθοδήγησης για το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

– Χρήσιμες πληροφορίες που συνδέονται με την ιδιότητα του ανέργου.

– Ενημερώσεις προς τους πολίτες για περισσότερες από 80 διαφορετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαιτέρως σημαντικών διαστημάτων ανεργίας και των ημερομηνιών ανανέωσης του δελτίου ανεργίας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

www.ert.grΠηγή: ert.gr