Μια ζωή με πάρα πολλούς περιορισμούς είτε την επιλογή της ανοσίας της αγέλης, θα αντιμετωπίζαμε στην περίπτωση που η επιστημονική κοινότητα δεν είχε καταφέρει να ανταποκριθεί στην δημιουργία και παραγωγή του απαιτούμενου αριθμού εμβολίων, επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά».

Ερωτηθείς σχετικά από τον διευθυντή του ERTnews.gr, Τάσο Οικονόμου, ο κ. Λουκίδης υπογράμμισε: «Όπως καταλαβαίνετε η επιλογή της ανοσίας της αγέλης δεν ήταν χωρίς τίμημα, αυτό της απώλειας της ανθρώπινης ζωής. Και κατά πάσα πιθανότητα θα είχαμε οδηγηθεί σε αυτό, αφού ο χρόνιος εγκλεισμός θα είχε δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα όχι μόνο στην ψυχοσύνθεσή μας και την κοινωνική μας ζωή, αλλά και στην Οικονομία την ίδια».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε και για προβλήματα στην επικοινωνιακή τακτική όσον αφορά στις οδηγίες για τον εμβολιασμό, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Άλλαξαν πολλές φορές τα ηλικιακά όρια. Συνέβησαν και κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες είναι πιθανό να συμβούν σε όλα τα φάρμακα, έστω και οι πολύ σπάνιες. Όλα αυτά έθεσαν μια αμφισβήτηση στο συγκεκριμένο εμβόλιο και επηρέασαν αρνητικά στην παρούσα φάση το εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr