Σ. Αρναούτογλου: Έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια βαρυχειμωνιά – Τι λέει για χιόνια στην Αττική

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην αλλαγή του σκηνικού του καιρού καθώς σύμφωνα με το έκτακτο καιρικό δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ, η κακοκαιρία «Μήδεια» που θα πλήξει τη χώρα για μια βδομάδα περίπου θα φέρει χιόνια και τσουχτερό κρύο, καθώς ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά 20 βαθμών σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν ζητήματα στις μετακινήσεις, ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης ενώ μιλώντας για την Αττική είπε ότι «σχεδόν σε όλη την Αττική, μέχρι τα παραθαλάσσια τμήματα, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και κυρίως το δεύτερο μισό της ημέρας να έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα πιο πυκνές σε πιο ορεινές και βόρειες περιοχές».

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, από τις επόμενες ώρες, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών της Πέμπτης προς την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να παρουσιάσει ιδιαίτερα αισθητή πτώση στη βόρεια Ελλάδα, ιδίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ένας δυνατός Βαρδάρης που θα είναι αρκετά έως πολύ ψυχρός και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής. Οι βοριάδες θα επηρεάσουν μεγάλο κομμάτι της χώρας την Παρασκευή αλλά δεν φαίνεται να ρίχνουν τη θερμοκρασία τόσο αισθητά όσο στις βορειότερες περιοχές της Ελλάδας.

Είπε ακόμα ότι «ουσιαστικά η Παρασκευή θα κυλήσει χωρίς φαινόμενα, θα έχουμε ήλιο με σχετικά «δόντια» στη βόρεια Ελλάδα, προπομπός αυτού που θα επακολουθήσει κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου καθώς αναμένεται μια σοβαρή επιδείνωση του καιρού, βαρυχειμωνιά στην κεντρική και κυρίως τη βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και κυρίως της Κυριακής με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές και περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας».

Το Σάββατο είπε αναμένεται χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη η οποία θα είναι αρκετά πυκνή όσο θα βαδίζουμε προς το δεύτερο μισό της μέρας.

«Το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις στη Δυτ. Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Δυτική – Βορειοδυτική Θεσσαλία. Μέχρι το απόγευμα και ιδιαίτερα το βράδυ, όλη η βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Μακεδονία, θα έχει πυκνές χιονοπτώσεις. Αν χρειαστεί να μετακινηθείτε το σαββατοκύριακο, να έχετε μαζί σας  αλυσίδες, ακόμη κι αν είστε σε μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας και ιδίως της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας από το Σάββατο και μετέπειτα προς το βράδυ όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα πυκνές. Βροχές και καταιγίδες το Σάββατο στα δυτικά και στην υπόλοιπη χώρα  επίσης βροχερός ο καιρός, αλλά πολύ κρύος με τις χιονοπτώσεις αρχικά να σημειώνονται σε πιο ορεινά τμήματα.

Ειδικότερα για την Κυριακή, είπε ότι «έχουμε χρόνια να δούμε τέτοια βαρυχειμωνιά, καθώς σχεδόν παντού θα κάνει την εμφάνισή του ο χιονιάς. Την Κυριακή στα κεντρικά και στα Βόρεια θα χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμη και σε μεγάλες πόλεις».

Τη Δευτέρα «στα Δυτικά και τα Βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί μόνο από πλευράς φαινομένων, το τονίζω αυτό. Χιονοπτώσεις θα έχουμε στο Βόρειο Αιγαίο και κατά διαστήματα πυκνές σε Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά μέχρι και την Ανατολική Πελοπόννησο και σχεδόν σε όλη την Αττική, μέχρι και τα παραθαλάσσια τμήματα, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και κυρίως στο δεύτερο μισό της ημέρας να έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα πιο πυκνές σε πιο ορεινές και βόρειες περιοχές», είπε χαρακτηριστικά.

www.ert.grΠηγή ert.gr