Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα -Καμμένο (video)

«Ο κ. Τσίπρας είναι εδώ γιατί οφείλει να υπερασπιστεί πρωτίστως τον εαυτό του. Είναι ο ίδιος εξάλλου, που ως πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την σκανδαλώδη όπως φαίνεται, σύμβαση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για την στήριξη που παρέχει στον κυβερνητικό εταίρο. «Που θα φανταζόσασταν στα νιάτα σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάνατε αριστερά όνειρα, ότι θα ερχόταν η ώρα να υπερασπιστείτε τον κ. Καμμένο, όχι μόνο για τα καζίνο, όχι μόνο για τις συνομιλίες του με ισοβίτες, αλλά τώρα και για σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης στρατιωτικού υλικού; πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο. Δύο φορές ο κ. Τσίπρας τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν μαζί’ είπε και πρόσθεσε ότι «Τον διάλεξε γιατί απλούστατα ταιριάζουν. Με απλά λόγια το «ήθος» του ενός ταίριαξε με το ύφος του άλλου. Και κατέληξαν όμηροι ο ένας του άλλου. Και όπως ήρθαν μαζί, ξέρουν και ότι μαζί θα φύγουν. Έχετε ταυτιστεί μαζί του για περισσότερα από πέντε χρόνια».

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κατηγόρησε  ότι «ντιλάρει» οβίδες και βόμβες στις Αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  «θα ελεγχθεί γιατί επιχείρησε να ξεπουλήσει στο σκοτάδι στρατιωτικό υλικό επιστρατεύοντας σκοτεινά πρόσωπα, παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες και αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Ο κ.Τσοχατζόπουλος ήταν ο ισχυρός της κυβέρνησης ΠαΣοΚ, σήμερα είναι στη φυλακή. Το 2011 απαγορεύτηκε οποιοσδήποτε μεσάζοντας στις αγοραπωλησίες του υπ. Άμυνας. Εσείς τους ξαναφέρατε. Ο Τσοχατζόπουλος αγόραζε όπλα εσείς πουλάτε» σημείωσε.

Τα ερωτήματα

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να απαντηθούν τα ακόλουθα έξι ερωτήματα:

-«Γιατί ενώ η Βουλή είχε εγκρίνει μια συμφωνία πώλησης κυβέρνησης με κυβέρνηση για πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, εμπλέξατε έναν μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονταν μεσάζοντες όταν απαγορεύονται ρητά από το νομοθετικό πλαίσιο του 2011.

– Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις & του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές αρχές, τη στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;

-Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί στα ταμεία 66 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν υπάρχει ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ;

-Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη μεσάζοντα, του διαβόητου Βασίλη Παπαδόπουλου;

-Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πωληθούν 300.000 βλήματα και οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα; Σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν τα λεφτά από την πώληση αυτών των βλημάτων;

-Κύριε Τσίπρα συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έχει επιχειρήσει και άλλες δουλειές με το ελληνικό Δημόσιο επί ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε τελικά ή δεν τον γνωρίζετε;»

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «αναξιόπιστη,με πλεόνασμα θράσους».

Η δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη 

«Φεύγουμε με βεβαιότητες», είπε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη δευτερολογία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «Φεύγουμε με την απόλυτη βεβαιότητα για την πλήρη πια ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για αγγαρεία του πρωθυπουργού στη σημερινή συζήτηση και για μια σειρά αντιφάσων, ωστόσο όπως είπε χαρακτηριστικά «Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε έστω και με προσποιητό ενθουσιασμό τον κ. Καμμένο».

«Σήμερα και επίσημα πια μετά και τη δική σας τοποθέτηση όλοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα  ότι αυτό το οποίο αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου, είναι σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου».

«Κύριε Τσίπρα δεν τελειώνει εδώ αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Γιατί κ. Καμμένε δεν ζητάτε να έλθει ο κ. Κυριακίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, ή ο κ. Παπαδάκης ή ακόμη και ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε και από τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή της ΕΥΠ, να έλθει να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην «επίθεση» που εξαπέλυσε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο εκπρόσωπός σας προχώρησε σε μία ανακοίνωση με την οποία με χαρακτήρισε «θρασύδειλο». Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς γιατί έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο και δειλός γιατί δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας».

Μίλησε και για την δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την φοροδιαφυγή: «Όσο για την συζήτηση για την φοροδιαφυγή και τις offshore, εδώ είμαστε να συζητήσουμε για όλα. Να συζητήσουμε και για τη Siemens και για τα paradise papers, αλλά και για την σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου -του βασιλιά των offshore, για την offshore της Αυγής. Σήμερα όμως θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε σαν σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου».

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα -Καμμένο (video)