ΣΥΡΙΖΑ

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων – που έχουν να κάνουν με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα εργασΙΑΚΆ και όχι την διαφορά ανάμεσα στα κόμματα –  παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ.

Mε αφορμή μάλιστα την δημοσκόπηση της Metron Analysis τα στελέχη της Κουμουνδούρου στάθηκαν σε δύο ευρήματα.

Στις αρνητικές  γνώμες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης   στην οικονομία  που είναι περισσότερες από τις θετικές ( 51 % μάλλον αρνητικές  – 43 % μάλλον θετικές  ) αλλά και στα εργασιακά  που τα ευρήματα είναι ακόμα χειρότερα (53% μάλλον αρνητικές  – 37 % μάλλον θετικές).

click4more: Δημοσκόπηση «φωτιά» για το Mega – Θρίαμβος ΝΔ και Μητσοτάκη, τρίτος ο Τσίπρας, «εκκωφαντικό» όχι σε εκλογές

Με βάση αυτά τα στοιχεία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο καθώς όλο το τελευταίο διάστημα  έχουν ανεβάσει τα θέματα της οικονομίας και της εργασίας. Όπως λένε μάλιστα οι επόμενες τρείς μήνες θα είναι καθοριστικοί για την πορεία της κυβέρνησης καθώς τότε θα φανεί το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας.

Απορία για την δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Σε ότι αφορά τις δημοφιλίες των αρχηγών – όπου ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά,  να είναι τρίτος μετά την Φώφη Γεννηματά- οι ίδιοι άνθρωποι εξέφραζαν απλώς την απορία πως γίνεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να ανεβαίνει σε δημοτικότητα και το κόμμα της να μην εισπράττει τίποτα  από αυτό το γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως και στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ  υπεραμύνθηκε του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι II» που παρουσίασε τη Δευτέρα στο Ζάππειο δηλώνοντας πως «τα 13 δισ. ευρώ είναι κοστολογημένα και ζυγισμένα» συμπληρώνοντας πως η διαφορά με την κυβέρνηση είναι στην ποιότητα και στη χρονικότητα των μέτρων.

“Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή εργασίας”

«Η κυβέρνηση επιδοτεί την αναστολή της εργασίας με λιγότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει. Την αναστολή όμως της εργασίας και όχι την ίδια την εργασία. Άρα, στην πραγματικότητα έρχεται πολύ αργά και με ένα πολύ μικρό πακέτο να αντιμετωπίσει μια κρίση η οποία μας απειλεί να μας οδηγήσει σε μια πολύ βαθιά ύφεση μέσα στο 2020. Και η ύφεση, για να καταλάβει ο κόσμος , δεν είναι απλά ένας αριθμός: είναι αυτό που ζήσαμε στη χώρα μας το 2012, το 2013, το 2014 με μια ανεργία που εκτοξεύτηκε στο 29%. Με λουκέτα στα μικρά μαγαζιά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Όλο αυτό το δράμα το οποίο ζήσαμε. Και είναι πράγματι άδικο, είναι κρίμα, είναι αμαρτία να βγαίνουμε από μια τόσο μεγάλη κρίση, να παίρνουμε ανάσα και να κινδυνεύουμε μέσα σε λίγους μήνες να χάσουμε όσα κερδίσαμε σε πέντε χρόνια που καταφέραμε να πάμε την ανεργία από το 29% στο 17%» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Αναφερόμενος ακόμα  στο πρόγραμμα ανάκαμψης της ΕΕ τόνισε ότι  θετική εξέλιξη, πρόσθεσε ωστόσο  ότι η εμπειρία του από τα Συμβούλια Κορυφής τον οδηγεί,  στο να μη βιαστεί να πανηγυρίσει.«Η αργοπορία της κυβέρνησης στην οικονομία θα αυξήσει την ανεργία. Γι’ αυτό προτείνουμε ένα επίδομα έκτακτης ανάγκης, που θα καλύπτει με 400 ευρώ μηνιαίως κάθε πρώτο ενήλικο μέλος νοικοκυριού, με 200 ευρώ κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και με 100 ευρώ το κάθε παιδί.»

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Τα θετικά συμπεράσματα από την δημοσκόπηση και… οι απορίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr