ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδιασμός για τα επόμενα βήματα

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 10/2 η πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο και το συνέδριο που θα γίνει το Μάιο.

Οι προσυνεδριακές συνελεύσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου, με πρόνοια αυτές να είναι όσο πιο ανοιχτές και μαζικές. Ως προς τον τίτλο του κόμματος, ο πρόεδρος θα καταθέσει την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή, μετά από διαβούλευση και με τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, για σχετική προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η πρώτη κατοικία, η υγεία, τα εργασιακά αλλά και στα γενικότερα ζητήματα της οικονομίας και το μεταναστευτικό θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το επόμενο διάστημα. Οι βασικές αντιπολιτευτικές προτεραιότητες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα, ενώ τέθηκε και το ζήτημα του τίτλου του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, θα καταθέσει την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή, μετά από διαβούλευση και με τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, για σχετική προσθήκη στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που κατατεθούν κι άλλες προτάσεις, τότε το ζήτημα θα τεθεί σε δημοψήφισμα των μελών με δεσμευτικό χαρακτήρα, τις ημερομηνίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, στις αρχές Απριλίου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο εμβάθυνσης του προσυνεδριακού διαλόγου θα εξεταστεί η δυνατότητα ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων συμβουλευτικού χαρακτήρα για προγραμματικά ζητήματα στη διαδικτυακή πλατφόρμα του iSYRIZA.

Εξάλλου, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η καμπάνια εγγραφής νέων μελών και να διευκολυνθεί η σχετική διαδικασία με την έκδοση κάρτας για όλα τα μέλη.

Η παραλαβή της κάρτας θα γίνεται σε όλα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, σε ειδικά σημεία που θα στηθούν σε κεντρικούς χώρους στις μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο της καμπάνιας, καθώς και σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την προσυνεδριακή περίοδο.

Ως προς τον οδικό χάρτη για το συνέδριο, αποφασίστηκε να προταθεί συνεδρίαση της ΚΕΑ στις 23/2 όπου θα εγκριθούν οι θέσεις για το 3ο Συνέδριο, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τόσο το κείμενο απολογισμού και όσο και το πρόγραμμα.

Όσον αφορά τις προσυνεδριακές συνελεύσεις, πρόκειται να ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου, με πρόνοια, όπως αναφέρουν οι κομματικές πηγές, «να είναι όσο πιο ανοιχτές και μαζικές», ενώ η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 2 έως 4 Μαΐου.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή ert.gr