ΣΥΡΙΖΑ

Με τον πύργο της Βαβέλ μοιάζει πλέον η κυβέρνηση, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας μια σειρά από αρρυθμίες οι οποίες όχι μόνο γίνονται αισθητές, αλλά έχουν και σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία.

Αναφέρουν μάλιστα ότι σε αυτό το θέμα αναφέρθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός όταν είπε ότι «είμαστε συλλογικό όργανο και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε την ευθύνη και των επιτυχιών μας, αλλά και των όποιων αστοχιών μας».

Κόντρες υπουργών

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να κλείσει το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τριών υπουργών (Εσωτερικών, Υγείας, Παιδείας) για το ποιος είναι υπεύθυνος για τις μάσκες στα σχολεία, τελικά προέκυψε και νέο πρόβλημα αυτή την φορά ανάμεσα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα,  και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη  Μηταράκη για την απόφαση δημιουργίας προσφυγικών καταυλισμών κοντά στις Θερμοπύλες.

click4more: ΣΥΡΙΖΑ: Στο κενό η επίσκεψη Πομπέο – Επιμένει στο δόγμα της “πολιτικής απάτης”

Ο κ. Σταϊκούρας όπως αποκάλυψε μάλιστα ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα διαφώνησε με  τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής στην  κατασκευή και πρόσθετης δομής, 1.240 ατόμων σε τμήμα του δημόσιας ιδιοκτησίας ακινήτου των Θερμοπυλών.

«Η επιλογή αυτή, όπως παρουσίασα και στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, είναι εσφαλμένη, για μια σειρά από λόγους» έγραψε στην σελίδα του ο κ. Σταικούρας.  

«Αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική η κυβέρνηση θα θύμιζε Δελφινάριο»

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ωστόσο ότι η Φθιώτιδα είναι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού Οικονομικών, και γι αυτό διαφώνησε ο κ. Σταικούρας. Προσθέτουν πως «αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, η κυβέρνηση θα θύμιζε Δελφινάριο» .

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δήθεν έτριξε τα δόντια στους υπουργούς του για τις ευθύνες για το γενικευμένο κυβερνητικό μπάχαλο, η κ. Κεραμέως χρεώνει το φιάσκο με τις μάσκες και τα κενά στα σχολεία σε όλους πλην του εαυτού της, ο κ. Σταϊκούρας βγάζει ανακοίνωση για την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο και την αντίθεση του στην προσφυγική δομή στην εκλογική του περιφέρεια καρφώνοντας τον κ. Μηταράκη και  περί τους σαράντα βουλευτές της ΝΔ δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να φέρει στη βουλή για ψήφιση τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία απειλώντας με καταψήφιση. 

Αν η κατάσταση απόλυτου χάους δεν ήταν τραγική για τους πολίτες, η κυβέρνηση θα θύμιζε απλά Δελφινάριο»

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν μάλιστα ότι  ειδικά για την κ. Κεραμέως υπάρχει σοβαρό θέμα καθώς αντιμετωπίζει ακόμα και τις καταλήψεις των μαθητών με τιμωρητική αντίληψη βάζοντας τα παιδιά  να κάνουν μαθήματα τα Σαββατοκύριακα, την στιγμή που στα σχολεία δεν υπάρχουν καθηγητές, με αποτέλεσμα τα σχολικά προγράμματα να φτιάχνονται μέρα με την ημέρα.

Επισημαίνουν ακόμα ότι πολλά σχολεία δεν έχουν καθαρίστριες ενώ δεν έχουν ληφθεί ούτε τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: “Πύργος της Βαβέλ” η κυβέρνηση – Αρρυθμίες που έχουν σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr