Αίτημα για ακρόαση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα “Τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας” κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι “η ΔΕH και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας από το 2020 εφαρμόζουν μία απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των καταναλωτών, με ακραία φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών και με διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους εις βάρος όλων των καταναλωτών, από την οποία προκύπτουν υψηλά λειτουργικά κέρδη, όπως τα 871,7 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ το 2021 και τα υπερκέρδη των άλλων παρόχων”.

Την επείγουσα πρόσκληση και παρουσία, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί «τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές», ζήτησε τη Δευτέρα 11 Απριλίου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr