Μία εύκολη παραλλαγή των αγαπημένων σου spring rolls που μπορείς να ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά και να απολαύσεις κάθε στιγμή.

Συστατικά

  • 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο και καλά καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κουτ. της σούπας μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα με 2 κουτ. της σούπας βούτυρο, προσθέτεις τον κιμά, το κρεμμύδι και το πράσο. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις να σοταριστούν για 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Μόλις ανακατέψεις, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να πάρει το μείγμα σου μία βράση μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Παράλληλα, κόβεις τα φύλλα σου σε κομμάτια μήκους 16 εκατοστών και πάχους 8 εκ.
  • Απλώνεις στο κέντρο τον κιμά με τα μπαχαρικά του, διπλώνεις εσωτερικά και δίνεις στο spring roll σου το σχήμα φλογέρας.
  • Βουτυρώνεις εξωτερικά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Απολαμβάνεις, μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.



Πηγή:tlife.gr