Μία εύκολη και κλασικά αγαπημένη πίτα που μπορείς να απολαύσεις τόσο στο σπίτι, όσο και το παιδί σου στο σχολείο, αν είσαι μανούλα.

Συστατικά

  • 700 γρ. φύλλα για πίτες
  • 400 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. τυρί, τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας δυόσμος
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίβεις με ένα τρίφτη από πάνω τη φέτα και το κίτρινο τυρί.
  • Σε ένα δεύτερο μπολάκι, αναμειγνύεις το γάλα και τα αβγά. Μόλις “δέσει” το μείγμα, το τοποθετείς στο μεγάλο μπολ.
  • Με μία ξύλινη κουτάλα, ανακατεύεις απαλά το μείγμα σου, προσθέτεις το δυόσμο, το σιμιγδάλι και το πιπεράκι και το αλάτι.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Στον πάγκο της κουζίνας, ανοίγεις το πρώτο φύλλο και με ένα πινέλο το λαδώνεις ελαφρά. Απλώνεις λίγο από την γέμιση που μόλις έφτιαξες.
  • Αρχίσεις να διπλώνεις το φύλλο με ένα μπαστουνάκι και το τοποθετείς στην άκρη ενός μεγάλου ταψιού περιμετρικά.
  • Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Μόλις ολοκληρώσεις την διαδικασία, πασπαλίζεις με σουσάμι και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κόβεις σε τριγωνικά κομμάτια και απολαμβάνεις!



Πηγή:tlife.gr