Μία εύκολη συνταγή με λεπτή ζύμη (για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες) και 4 λαχταριστά τυριά. Try It!

Συστατικά

  • Ζύμη για κανονική μερίδα πίτσας
  • 250 γρ. mozzarella κομμένη
  • 250 γρ. φέτα, κομμένη
  • 250 γρ. blue cheese, κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • Μερικοί ξηροί καρποί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς ένα αντικολλητικό χαρτί σε ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι, τις ντομάτες λιωμένες και το σκόρδο. Βράζεις σε μία πολύ μικρή κατσαρόλα για 10 – 15 λεπτά.
  • Αρχίζεις να ανοίγεις τη ζύμη. Στη συνέχεια, απλώνεις το μείγμα από το παραπάνω μπολ.
  • Μόλις η ζύμη αποκτήσεις σχήμα στρογγυλό, ρίχνεις από πάνω τα τέσσερα είδη τυριού.
  • Προσθέτεις μερικές φέτες τομάτας ακόμη, τα φύλλα βασιλικού και τους ξηρούς καρπούς, ρίχνοντας λίγη ρίγανη.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
  • Απολαμβάνεις!



Πηγή:tlife.gr